Teknoloji Haber Girişi : 09 Kasım 2015 14:23

Çocuğunuz 'Android' geliştirebilecek

Çocuğunuz 'Android' geliştirebilecek
Dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü çocukların yazılım geliştirebilmesi için bir çok projeye destek veriyor.
Erzurumajans-Dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü çocukların yazılım geliştirebilmesi için bir çok projeye destek veriyor. 

Bu kapsamda hazırladıkları programlardan APPInventor ile çocuklar Android yazılımları dakikalar içerisinde geliştirebiliyor. 

Sürükle-bırak yöntemiyle yazılan programlarla Android telefonlar ve tabletler için uygulamalar ve oyunlar basitçe yapılabiliyor. Android kod yazma ortamlarındaki zorluklar düşünülerek hazırlanan APPInventor'u kullanmak için bilgisayarınıza herhangi bir kurulum yapmanıza gerek yok. İnternet bağlantınız ve uygulamaları test edebileceğiniz bir Android cihazınız olması yeterli oluyor.

APPInventor üzerine yazılmış ilk Türkçe kaynak olarak 'APPInventor ile Mobil Uygulama Geliştirme' kitabı Abaküs kitaptan yayınlandı. Kitapta 30'a yakın proje sıfırdan anlatılıyor.

APPInventor geliştirme ortamıyla oyunlar tasarlayabiliyor, Android sensörlerini kullanarak çeşitli algılamalar yapabiliyorsunuz. Hala geliştirmekte olan arayüzle ilgili gelişmelere ve kullanıma appinventor.mit.edu adresi üzerinden ulaşabiliyorsunuz.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.