Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Çintımar antrenörlerle biraraya geldi

Çintımar antrenörlerle biraraya geldi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Fatih Çintimar, kurumda görev yapan antrenörlerle toplantı yaptı.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Fatih Çintimar, kurumda görev yapan antrenörlerle toplantı yaptı. Çintimar, “Milli takımlara daha çok sporcu vermemiz için sizlerden daha özverili çalışmalar bekliyoruz”dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kurumda görev yapan antrenörlerle bir araya geldi. 40’ı aşkın kadrolu ve sözleşmeli antrenör ile zirve gerçekleştiren Çintimar, antrenörlerden Milli takımlara sporcu yetiştirmelerini istedi. Erzurum’un artık bir spor kendi ve önemli bir kamp merkezi olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Türkiye’de illerin nüfus oranlarına bakıldığı zaman faal lisanslı sporcu sayısı bakımından Erzurum’un Türkiye’nin en önde gelen illeri arasındadır, Erzurum faal lisanslı sporcu sayısında inanıyorum ki, yıl sonuna kadar 30 bin rakamına ulaşacaktır. Özellikle Buz Salonlarımızın açılması ile de kayak ve buz sporlarına ilgi bir hayli arttı ve kulüp sayısı da her geçen gün çoğalıyor. Sizlerde antrenörler olarak bu gelişmeler karşısında daha çok sporcu yetiştireceksiniz ve milli takımlara daha çok sporcu kazandıracaksınız” diye konuştu.

HEDEF ERZURUM’UN YÜZDE YİRMİBEŞİNE SPOR YAPTIRMAK

Şuanda Erzurum’da faal lisanslı sporcu sayısının 27 binrlerde olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum halkını da devamlı olarak sporun içerisine çekmek için seferber olduklarını belirterek, Erzurum’un nüfusu göz önüne alındığında şu anda yüzde 8’lere varan bir nüfusun spor yaptığına işaret ederek, bu rakamı yüzde 25’lere çekmek için seferber olduklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Çintimar,”Erzurum nüfusunun yüzde yirmi beşinin spor yapması için uğraş veriyoruz, inşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

Çintimar, Yaz Spor Okulları Kapsamında Erzurum’da yaz boyunca 2 bin 160 çocuğun spor yaptığını belirterek, bu rakamı önümüzdeki yaz sezonunda iki katına çıkarmak istediklerini de sözlerine ekledi. Çintimar, her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü öncülüğinde başlatılan ücretsiz yaz spor okullarında bu yıl Erzurum’da 28 branşta kurs düzelediklerini ve bu kurslarda 64 antrenörün görev yaptığını ifade etti.
Toplantının sonunda antrenörlerin sorunlarını dinleyen Çintimar, antrenörlerin verdiği rapor doğrultusunda malzeme ve araç gereç eksikliklerinin de tamamen giderileceğini söyledi. Çintimar, “Yeter ki siz geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirin ve Milli takımlara sporcu kazandırın, fedakarlığı da bizden isteyin” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.