Bölge Haber Girişi : 12 Ağustos 2010 13:18

Çığlık Referandum turunda!..

Çığlık Referandum turunda!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , Anayasa değişikliği referandumu için gerçekleştirdiği ziyaretlere ağırlık verdi.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , Anayasa değişikliği referandumu için gerçekleştirdiği ziyaretlere ağırlık verdi. Cumhuriyet Caddesinde bulunan esnafı ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Çığlık, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Milletvekili Çığlık, AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Öztürk ve İl Genel Meclis Üyesi Merve Küçükali ile birlikte, vatandaşların sorunları dinledi.

Türkiye Yardım sevenler Derneğini ziyaret eden Çığlık, Başkan Şadi Zaimoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Zaimoğlu, anayasa değişikliğinin her kesimi ilgilendirdiğini belirterek, milletvekillerini halkın içinde görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

ABLA KİTAP ALIRMISIN?

Dernekten ayrılırken, sokakta satış yapan on yaşındaki kitap satıcısı Ayşe Özdemir, Çığlık’a yaklaşarak, kitap satmak istediğini ifade etti.

Milletvekili Çığlık’a “Abla kitap alır mısın? “diye soran Küçük Ayşe, kitabı vekile satmayı başardı. Çığlık küçük Ayşe ile bir süre sohbet ederek, eğitimi konusunda bilgi aldı.

Esnaftan sorunlarla ilgi bilgi alan Çığlık, bazı vatandaşların iş isteği ile karşılaştı. Konuyla ilgili notlar alan Çığlık, sorunla yakından ilgilendiğini ve imkânları doğrultusunda vatandaşa destek olduklarını kaydetti.

HESLERLE İLGİLİ SORUN AŞILMALI

Vatandaşın sorunlarını dinleyen Çığlık, Osman Nuri Sünnetçi’nin HES’lerle ilgili sorunları konusunda ki sorusu ile karşılaştı.

Çığlık, sorunun aşılması için çalışmalar yapıldığını belirterek,, ilçe sorunlarını da önemsediklerini kaydetti. Esnafın sorunlarını dinleyen Çığlık,Erhan Pergel isimli esnafın vatandaşın referandum konusunda yeterli bilgi sahip olmadığı yönündeki ifadesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Çığlık, "12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumun sadece AK Parti'nin bir meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Muhalefet Anayasa değişikliğinin içeriği ile ilgili hiçbir şey söyleyemiyor. Sadece sloganlarla karalamanın gayreti içerisindeler. Anayasa değişiklikleri ülkemizde hukukun üstünlüğünü sağlayacak, darbe kalıntılarını ortadan kaldıracaktır. Kadın haklarını, çocuk haklarını, özürlü haklarını, şehit ve gazi ailelerinin haklarını Anayasa'da güvence altına alacak, yargının tarafsızlığın sağlayacak, memura toplu sözleşme hakkı getirecek. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını sağlayacak, hukuk devleti ilkesini güçlendirecek bu değişikliklere 'Hayır' demenin hiçbir gerekçesi ve izahı olamaz Vatandaşlarımız 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda 'Evet' oylarıyla gelecek nesillerin daha çağdaş ve daha demokratik bir Türkiye'de yaşayabilmesinin yolunu açacak 12 Eylül'ün 30'uncu yıldönümünde, 30 yıl aradan sonra yine bir 12 Eylül gününde inanıyorum ki halkımız 1982 Anayasa'sı üzerindeki en kapsamlı ve en demokratik değişimi gerçekleştirecek Bireyi yücelten, kadın ve çocukları ön plana çıkararak haklarını gözeten, insanlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldıran anayasa değişikliği iyiliğimizedir. Onun için mutlaka 12 Eylül günü sandık başına giderek evet demeliyiz. Herkes gücü nispetinde oy kullanma konusunda elinden geleni yapsın. Mutlaka kendi çevrenizi uyarmalı ve oy kullanmaya teşvik etmelisiniz. İnsanların haklarını arayamadığı yasakların gölgesinde kaldığı anti-demokratik kurumların ve zihniyetlerin baskısı altında ezildiği demokratik haklardan mahrum kaldığı bir yerde ekonomik kalkınmada gelişme olamaz.İşte AK Parti bu işleri yapmak için, bu anlayışı sözde bırakmamak için, özde uygulamak için yola çıktı. İnsan hakları, özgürlükler, demokratik standartlar sadece iktidarın derdi olmamalıdır. Muhalefet de bu işlere biraz olsun dahil olmalıdır. Ama ne gezer bizde durum çok farkı bizim sosyal demokratlarımız ve muhalefetimiz herkes Mersin'e giderken, tersine gitmeyi muhalefet yapmak sayıyorlar. İktidarın 'ak' dediğine 'kara' demeyi vazife biliyor, muhalefeti yapılan her işe ezberden karşı çıkmak olarak görüyorlar. " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.