Bölge Haber Girişi : 08 Eylül 2010 00:46

Çığlık iftar çadırında oruç açtı!..

Çığlık iftar çadırında oruç açtı!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kimse Yokmu Derneği ile işbirliği ile Aziziye Parkı İçerisinde kurulan İftar Çadırında vatandaşlarla birlikte oruç açtı..

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kimse Yokmu Derneği ile işbirliği ile Aziziye Parkı İçerisinde kurulan İftar Çadırında vatandaşlarla birlikte oruç açtı..

Çadırda yaklaşık 800 kişi iftarlarını açarken, Milletvekili Çığlık’a Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Merve Küçükali, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Emine Öztürk ve Sevgi Acar, Palandöken Kadın Kolları Başkanı Nihal Barutçu, Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şube Başkanı Ynunus Polat eşlik etti.

SIRAYA GİRİP YEMEK ALDI

Vatandaşlarla sıraya girerek yemeğini alan Çığlık, kuru fasulye, pilav ve çorba menüsünden oluşan yemeklerle oruç açtı.Vatandaşların masalarını tek tek dolaşıp sorunlarını dinleyen Çığlık, sorunlarla ilgili notlar aldı. Çığlık, iftar yemeği öncesi yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların yaklaşan Ramazan bayramını tebrik ettiğini belirterek, “Bu İftar Çadırı’nın kurulmasında emeği olan büyükşehir Belediyesi ve Kimse Yokmu derneğini kutluyorum.Ramazan ayı cömertlik ayıdır.

Paylaşımların en güzeli ramazanlarda yapılır. Fitre ve zekatlarımızı da bu ayda veririz. Bu akşam iftar çadırında Erzurumlu hemşerilerimizle birlikte iftar etmenin ayrıcalığını yaşıyoruz. İftar Çadırı’na yoğun bir ilgi var. Buradaki hava gerçekten görülmeye değer. Biz mağdur olan her vatandaşımızı iftar çadırımıza bekliyoruz. Yine mağdur olmayan fakat buradaki havayı teneffüs etmek isteyen vatandaşlarımızı da iftar çadırımızı bekliyoruz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, ramazan ayında iftar çadırı uygulamasının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en önemli göstergesi olduğunu belirterek, uygulamanın gelenekselleştiğini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.