Bölge Haber Girişi : 09 Haziran 2010 16:39

CHP'li Ersin'den fezlekeye cevap!..

CHP'li Ersin'den fezlekeye cevap!..
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekeye ilişkin partisinin il binasında

Erzurum Ajans-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekeye ilişkin partisinin il binasında açıklama yaparak olayları deli saçması olarak nitelendirdi. Ersin, Erzurum ve Erzincan'da tuzak hukuku olduğunu düşündüğünü ifade ederek Türkiye'de uzun zamandır hak ve adaletin rafa kaldırıldığını söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, hakkında hazırlanan fezlekeye karşı dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ederek; "Hesaplaşacağız" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun'un eşlik ettiği Ersin, hazırlanan fezlekenin üşütük bir takım iddialara dayandırılarak hazırlandığını iddia etti. Ersin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "18 Şubat 2010 tarihinde vekil arkadaşım Erol Tınastepe ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile birlikte Erzincan ve Erzurum hattında yaşanan hukuksuzluk trafiğini
yerinde incelemek için iki günlüğüne bölgeye gittik. Gittiğimizde yanımızda üç tane de gazeteci vardı. O gün adli cezaevinde İlhan Cihaner ve ardından tutuklu bulunan Erzincan Jandarma Eski Alay Komutanı'nı ziyaret ettik" dedi

 
 
İki günlük programı 1 günde tamamladıklarını ve gece geç saatlerde Erzincan'a döndüklerini anlatan Ersin, şunları söyledi: "19 Şubat 2010 sabahında otelle ilişkilerimizi kestik ve Ankara'ya dönmek için karar aldık. Otelin restaurantında 3 milletvekili arkadaşımız, İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, birkaç belde belediye başkanlarımız ile 3'ü Ankara'dan olmaz üzere bizimle birlikte 1'i ise Erzincan'ın yerel medyasına mensup gazeteci arkadaşlarımız vardı. Kahvaltı aşamasında bizle görüşmek isteyen
partililer vardı. Orada problemlerini anlattılar. Yardım istediler. İzmir'de yakınları olanlar için ayrı bir talepte bulundular. Bu arada benimle görüşmek istemeye gelen 7-8 kişiden birinin gizli tanık olduğu söyleniyor. Biz kimseyi çağırmadık. Herkes kendisi oraya geldi. Benimle görüşmek isteyenlerin arasında gizli tanık varsa bana ne? Bundan haberim olmuş olsaydı bile, her şeyden önce vekilim ve insan hakları komisyon üyesiyim. Herkesle görüşürüm."
BENİM BOND ÇANTAM YOK
Hazırlanan fezlekede bond çantası ile görüldüğü iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Ersin, bu yakıştırmaların gereksiz olduğunu ifade ederek; "Benim bond çantam yok ancak birileri James Bond'luğa soyunuyor anlaşılan. Evet elimde çantam vardı ancak yolculuğa çıkmıştık ve içinde pijamalarım ile traş losyonlarım vardı" dedi.
Gizli tanıkların polis korumasında olması gerektiğini belirten Ersin, "Gizli tanıklar polis korumasında olmaz mı? Bunun neresi gizli tanık. Erzurum ve Erzincan'da tuzak hukuku mu var? Bu fezleke tamamen dedikodulara dayalı. Böyle dedikodularla fezleke hazırlatanları da kutlamak lazım."
CEMAATE DOKUNANLARI CEZALANDIRIRIZ MESAJI VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin döneme ait kısa bir değerlendirmede de bulunarak şunları söyledi: "2007 yılında İsmailağa Cemaati'ne ilişkin soruşturma başlatıldığı zaman dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek soruşturmanın durdurulmasını istemiş. Ancak, Başsavcı soruşturmayı durdurmuyor ve soruşturma süresi 15 ay devam ediyor. Sonucunu hepimiz gördük. Cemaatlere dokundurmayız; dokunanları da cezalandırırız mesajı veriliyor. Bezdirme kampanyalarının etkisinde hazırlanmış bir fezlekedir bu."
 
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunacağını ve hesaplaşılması gerektiğini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.