Bölge Haber Girişi : 05 Ocak 2011 11:25

CHP'li Ayhan: Ezan Türkçe okunsun!..

CHP'li Ayhan: Ezan Türkçe okunsun!..
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Ezan'ın Türkçe okunması gerektiğini savunuyor.

Erzurum Ajans-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan,internet ortamına düşen bir ses kaydında, Türkiye'nin tek partili yıllarında olan uygulamasındaki gibi Ezan'ın Türkçe okunmasından yana olduğunu söylüyor.

''ARAP KÜLTÜRÜNÜ BENİMSİYORLAR''

Ses kaydına göre Ayhan, "Ezanın Türkçe okunmasından yanayım. Türkiye'de halkın İslâm'ı değil, Arap kültürünü benimseyip yaşadığını düşünüyorum. İnsanlar, ibadetlerini kendi dillerinde de yapabilmeli. Allah'la iletişim, kendi dillerinde de mümkün olmalı." dediği duyuluyor.

KONU EZAN DEĞİL

Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Milletvekili Ayhan, kendisine Ankara'dan telefon eden bir kişinin iki dille ilgili sorusu üzerine bunları söylediğini, konunun ezan olmadığını belirtti. Geçen cumartesi telefon eden kişinin, "Niye Arapça bu kadar tartışılmıyor da bu tartışılıyor?" şeklinde bir soru yönelttiğini ifade eden Selçuk Ayhan, "Kimsenin, milletin birden fazla dilini tartıştığı yok. Ben şu an Antakya'dayım, burada herkes Arapça konuşuyor. Kimsenin de kimseye karıştığı yok. İsteyen Kürtçe de konuşabilir. Eğer bunu bir resmî dil yerine koymaya kalkarsanız sorun başlıyor." diye cevap verdiğini aktardı. O kişinin bunun üzerine, "Peki Ezan niye Türkçe okunmuyor?"

diye sorduğunu ifade eden Ayhan, "Kişisel düşünceme göre ezan da Türkçe okunabilir dedim. Geçmişte bunun denemesi de yapıldı. Herkes istediği dilde, kendi dilinde ibadet yapabilir. Önemli olan, Allah'la iletişim kurmaktır. Bu benim kişisel düşüncem' dedim. Böyle bir şey geçti. Orada bir kasıt var, provokatörün birisi yaptı diye tahmin ediyorum." şeklinde konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.