Medya Haber Girişi : 25 Ağustos 2015 19:47

CHP Milletvekillerinden DAGC'ye ziyaret

CHP Milletvekillerinden DAGC'ye ziyaret
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan , Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.
Erzurumajans-CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan , Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

Ziyarette DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen CHP Milletvekilleri bölge illerine yaptıkları ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulundular. DAGC Başkanı Özsoy da bölge ve Erzurum'da basının durumu ve sorunları hakkında bilgi verdi. Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan CHP Milletvekilleri, seçim sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında da görüşlerini açıkladılar.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AK Parti ile yürütülen görüşmelerde ilk başlarda tabanın itirazına rağmen, CHP'nin böyle bir koalisyondan zarar göreceğini bile bile 'Ülkeye zarar geleceğine bize gelsin' şeklinde samimi bir anlayış içerisinde olduklarını söyledi. Görüşmelerde 14 madde ve 5 temel ilkeyi masaya koyarak, her madde için de ciddi hazırlıklar yaparak görüşmeye gittiklerini anlatan Atıcı, görüşmelerin sonunda Ak Parti'nin 4 yıllık bir koalisyon yerine 3 aylık bir koalisyon fikrini öne sürdüğünü ve bunu kabul etmediklerini kaydetti. Başbakan Davutoğlu'nun görevi iade etmesinin ardından görevin kendilerine verilmesi gerektiğine işaret eden Atıcı, bu sürecin bir faturasının olacağını vurguladı. Siyaset bir fatura ödeme meselesidir 'diyen Atıcı, "Biz koltuk sevdalısı olmadığımızı, ülkemizin menfaatlerini ön planda tuttuğumuzu gösterdik. Görüşmelerde samimi olduk. Hükümeti kurmak istemeyenler ortadadır. Biz irsaliyemizi düzgünce hazırladık. Halkımız da ona göre faturayı ödetecektir. CHP bu süreçte ülke menfaatine göre hareket etmiştir. Halkımız MHP'nin tavrını da iyi değerlendirecektir" ifadelerini kullandı. Yapılacak erken seçimde CHP'nin birinci çıkacağını iddia eden Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Halkımız seçimde AK Parti'yi cezalandıracaktır. HDP'ye verdiği oylardan bir kısmını geri alacak, MHP'ye de uzlaşmaz tavrının hesabını soracaktır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.