Siyaset Haber Girişi : 08 Kasım 2017 23:30

CHP Milletvekili Yedekci bu kez TBMM kürsüsünden Erzurum'u anlattı

CHP Milletvekili Yedekci bu kez TBMM kürsüsünden Erzurum'u anlattı
CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, dün yine TBMM kürsüsünden Erzurum'un hakkını aradı ve "Erzurum'a neden doğalgaz indirimi yapılmıyor?" diye sordu.
Erzurumajans-Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım'a "Bayburt ve Gümüşhane'ye yapılan doğalgaz indirimi neden Erzurum'a yapılmıyor?" diyerek yazılı soru önergesi vererek Erzurum'da adından sıkça bahsettiren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, dün yine TBMM kürsüsünden Erzurum'un hakkını aradı ve "Erzurum'a neden indirim yapılmıyor?" diye sordu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'ın verdiği 'Grup Önerisi' üzerine CHP adına söz alan Yedekçi'nin "Erzurum'da sadece bir kış geçirseniz, hatta, bir kışa bile gerek yok, iki gün geçirseniz oradaki soğuğu göreceksiniz" sözleriyle, şehrin beklentisini bir kez daha gündeme taşıması akıllara TBMM çatısı altında bugüne kadar ağzını dahi açmayan AK Parti Erzurum Milletvekillerini getirdi.
 
TBMM'de bugün yapılan görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, konuşmasında şunları söyledi: 

İnsanları ayırdı mevcut Hükûmet, şimdi de sıra şehirlere geldi, şehirleri ayırıyorlar. Doğu Anadolu'daki kentleri ayırdılar; Gümüşhane, Bayburt'ta doğal gaz indirimi var, Erzurum'da doğal gaz indirimi yok. Neden? Erzurum bu ülkenin bir vilayeti değil midir? Erzurum'da yaşayan insanlar doğal gaz indiriminden faydalanmaya hak sahibi değil midir? Erzurum'da sadece bir kış geçirseniz, hatta, bir kışa bile gerek yok, iki gün geçirseniz oradaki soğuğu göreceksiniz. Öncelikle çocuklar, hasta oldukları için okula gidemeyen çocuklar; yaşlılar, engelliler ve bütün dezavantajlılar için başta olmak üzere doğal gaz indiriminin bütün Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kış şartlarının zor geçtiği bölgelerde uygulanmasını istiyoruz.
 
"SEBEBİ NEDİR, MERAK EDİYORUZ"

Aslında, bir şey daha istiyoruz. Doğalgaza da bağlı olmadan, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını ve ülkemizdeki herkesin bedavaya ısınabiliyor olmasını istiyoruz. Bunun için Hükûmetin yapması gereken, sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmaktır ama Hükûmet buna yönelmiyor, Hükûmet başka şeylerle ilgileniyor. Zaten ekmek parasına ihtiyacı olan, sizin yürüttüğünüz politikalarla bitirilen hayvancılıkla ve tarımla Erzurumlular zor durumdayken üstüne üstlük bir de doğalgaz indirimi vermiyorsunuz. Sebebi nedir, onu merak ediyoruz. 

Biz herkes için adalet istiyoruz, Erzurumlular için de adalet istiyoruz. Erzurum'un en çalışkan belediye başkanı Sayın Çat Belediye Başkanı Arif Kılıç'ın bizi bilgilendirmesi sonucunda biz Erzurum'daki bu sorunu Meclis gündemine taşımış olduk. (CHP sıralarından alkışlar) Sadece Erzurumluların değil, bu ülkede kendini yalnız hisseden, kendini tek başına hisseden herkesin yanındayız çünkü biz cumhuriyetin kimsesizlerin olduğunu, cumhuriyetin herkes için olduğunu da biliyoruz ve bunun da altını çiziyoruz.

Erzurum'da sulu tarım politikasıyla ilgili yapılan yanlışlar da tarımı ayrıca bitirmiştir. 
 
"İLLERİ BİRBİRİNDEN AYIRMAYIN"

Ve biz diyoruz ki: Erzurum'u, Siirt'i, Bayburt'u, Gümüşhane'yi birbirinden ayırmayın. İnsanları etnik kökenleriyle, mezhepleriyle, ırklarıyla ayırdınız, bari kentlerimizi ayırmayın, ayrımcılık politikalarınıza Anadolu'muzu alet etmeyin. Anadolu'muzun güzel insanları sizin yıllardır yapmaya çalıştığınız anlayışa rağmen, birlikte, kardeşçe, dostça yan yana durmaya devam ediyorlar ve biz de bu anlayışın tükenmesi, bitmesi için, bir an önce halkın iktidara gelmesi için mücadeleye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İktidarın görevi vatandaşın huzurunu, refahını sağlamaktır. Görevinizi yapınız, muhalefet olarak sizi bir kez daha uyarıyoruz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Azizye tabyalar destanı 01 Ocak 1970 02:00

    Şu Vekiller seçime doğru inerler ya meydanlara işte o zaman soracağım 15 Temmuz'dan sonra nerelerdeydiniz diye?..

  • Salih SAĞLAM 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın vekilim Erzurum vekilleri oyları alana kadar Erzurumlu sonraki seçime kadar Erzurumu tanımazlar.

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Meclis başkanı gülüyor doğruları söylüyor ondan mı sayın başkan

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumda ev fiyatları arttı peki bunun sorumlusu kim bursada balıkesir de konyada 130 bine ev satılıyor erzurumda soğukta evl fiatları yüksek çok yanlış ışler var bır sürü insan ışsiz kiralarda yüksek başka millet vekilide bu sorunu dile getirse sevap işler

  • Türkoğlu Türk 01 Ocak 1970 02:00

    Diğer bakanlarımız niye bu konuya kayıtsız kalıyor hala anlamış değilim. Sayın bakanın dediği gibi Erzurum doğalgaz indirimi uygulanan illerden kat kat soğuk bir il. -30, -35 leri görüyoruz. Vatandaşın sorununu dile getirene her daim helal olsun demek düşer.

  • memo 01 Ocak 1970 02:00

    Sanane be kadın.

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun erzurumun hakkını arayanlar bu kim olur olsun alkışlamak lazın erzurum milletvekili bile değil zaman neyi gösterir sabır hayvan pazarları durgun hayvan satılmıyor zaman neyi gösterir göreceğiz