Bölge Haber Girişi : 26 Temmuz 2010 00:04

CHP liderinden Erdoğan'a ihanet cevabı!..

CHP liderinden Erdoğan'a ihanet cevabı!..
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Tomarza İlçesi Dadaloğlu Beldesi'ndeki Geleneksel Dadaloğlu Şenlikleri'ne katıldı.

Erzurum Ajans-CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Tomarza İlçesi Dadaloğlu Beldesi'ndeki Geleneksel Dadaloğlu Şenlikleri'ne katıldı. Kılıçdaroğlu şenlikte yaptığı konuşmada, "Bizim isyanımız Dadaloğlu gibi dağlara çıkmak olmayacak elbette. Sandıklara gideceğiz, Dadaloğlu'nun istediğini demokratik yollardan sandıklarda oy kullanarak yapacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Vur vur inlesin Recep Tayyip Dinlesin', 'Hayır'da hayır var' sloganları ile sık sık kesilen konuşmasına başkarken, "Alanda bir pankart var. Bunu görmeyenlere buradan okuyorum. Pankart şöyle; 'düş gördüm, düşümü 'HAYIR'a yordum, Recep'i düşerken, Kemal'i uçarken gördüm'. Gerçekten anlamlı bir pankart" diyerek başladı. Kılıçdaroğlu, Dadaloğlu'nun mücadeleci kişiliğinden söz ederken konuşmasına şöyle devam etti:"Dadaloğlu kalktı göç eyledi Avşar İlleri' biz de koşacağız. Dadaloğu padişaha karşı direndi, onun için Dadaloğlu halk demektir, Türkiye demektir. 'bana vur vur inlesin, Recep Tayyip dinlesin' diye bağırırıyorsunuz. Onlar da dinleyecekler ama, beni değil, sizi dinleyecekler. Dadaloğlu birliktir, beraber koşmaktır. O nedenle birliğimizi bozmayalım, bozarsak birilerinin tuzağına düşeriz. 21. yüzyılda birliğimizin teminatı Anayasa'dır. Ama şimdi geldiğimiz tablo böylemidir? değildir. Hayır'da elbette Hayır var. Dadaloğlu zulme, dayatmaya karşıdır. Bizler de halka dayatılan referanduma hep birlikte 'hayır' diyeceğiz. Biz zulme karşıyız, ezilenden yanayız. Siyaset halka hükmetmek değil, hizmet etme sanatıdır. Namuslu siyasetçi halka hesap vermelidir. Bizim isyanımız Dadaloğlu gibi dağlara çıkmak olmayacak elbette. Sandıklara gideceğiz, Dadaloğlu'nun istediğini demokratik yollardan sandıklarda oy kullanarak yapacağız" diye konuştu

KILIÇDAROĞLU ASKERDE ÖZÜRLÜ KALAN GENÇLE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu Kayseri'den Dadaloğlu Beldesi'ne giderken Kamber Köyü yakınlarında yolunu kesene vatanadşalarla görüştü. 1997 yılında vatani görevini Denizli'de yaparken her iki dizinden sakatlanan Soner Çankaya ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, kendisine terörden dert yanan özürlü vatandaşa, "İktidara geldiğimizde PKK'ya finans ve silah desteği sağlayan bazı ülkeleri afişe edeceğiz" dedi. CHP lideri, rahmetli Bülent Ecevit'i örnek göstererek sruye'den Abdullah Öcalan'ı çıkarmasını ve Kıbrıs konusundaki dik duruşunu ve kararlılığını hatırlattı. Özürlü vatandaş da Abdullah Öcalan'ın beş yıldızlı bir otel gibi İmlralı'da yaşamasıın içine sindiremediğini söyledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dadaloğlu şenliklerinden sonra Bünyan İlçesi Yenisüksün beldesi ve daha sonra Selahiye İlçesi'ndeki Sıtmapınar Şenliği'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, 17. yüzyılda yaşamış ünlü halk ozanı Dadaloğlu'nun adını taşıyan beldedeki heykelinin önünde de hatıra fotoğrafı çektirdi.

'RECEP BEY EVREN'İN YETİŞTİRMESİ'

Kılıçdaroğlu,Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Yi Süksün Beldesinde yaptığı konuşmada " Her zaman halkın yanında olacağız. Halkın terini koklayacağız" dedi. Yeni Süksün 'de DSP'den CHP'ye geçen belediye başkanı Mustafa Navruz'u kutlayıp, belediyeyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada" Halk arasında bir kahvenin 40 yıl hatırı var diye söz vardır. Recep beye öyle bir kahve içirin ki 40 yıl unutamasın. Recep bey milletin önüne çıktı ve dokunulmazlıkların kaldırılacağını söyledi. Ama bu konuda şu ana kadar bir şey yapmadı. Recep beye Yeni Süksün'den sesleniyorum, ya dokunulmazlıkları kaldır ya da ben yalan söyledim deyip, milletten özür dile. Bunlarda gerçi yüz kalmadı. Devletin uçağını , helikopterini de kullanıyor" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu " Bolu beyine karşı Kılıçdaroğlu" yazılı pankartı yorumlarken, "Recep bey keşke Bolu beyi kadar olsa. Bolu beyi bile değil. "diye sözlerini tamamladı.

96 YASINDAKI PARTİLİYLE AYRAN İÇTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dadaloğlu beldesinden sonra uğradığı Pınarbaşı ilçesinin Pazarören beldesinde bir kahvehanede mola verdi. Kemal Kılıçdaroğlu burada Atatürk kravatlı 96 yaşındaki CHP üyesi Hüseyin Çevik'le ayran içip, kahvehanedekilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu sohbet sırasında tesbih de çekti.

Kılıçdaroğlu Bünyan ilçesinde özel bir eğitim kurulusunun açılışında gazetecilerin Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın '' İhanetle gelen ihanetle gider'' sözlerinin hatırlatılması üzerine '' Sayın Başbakan bunu neye dayanarak söylemiş bilemiyorum. Bizim kitabımızda ihanet yok. İhanetin ne olduğunu ögrenmek istiyorsa kendisine baksın'' dedi. Bünyan'da MHP'li belediye başkanı Mehmet Özmen'de CHP otobüsüne binerek, Kılıçdaroğlu ve konukları çay içmeye götürdü

"Recep bey eğri duruyor, belasını bulacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bünyan ilçesinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır suçlarda bulundu. " Sen kim oluyorsun da insanların geçmişte yaşadıklarını dile getiriyorsun. CHP yargılansınlar diye ek madde konsun istedi,AKP bunları istemedi. Dürüst ve ahlaklı adamsan neden çıkıp milletin önüne söylemiyorsun. siz adaletten kaçanlar partisi , kara partisiniz. Hayali ihracat yapanlar,. ihaleye fesat karıştıranlar kalpazanlık yapanlar senin partinde duruyor. Her bunları koruyup kollayacaksın milletin önüne böyle giderse bunların müslümanlığından da şüphe edeceğim "dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakanın Adıyaman mitinginde partisine ve kendisine yönelik yaptığı suçlamalarla ilgili olarak Bünyan ilçesinde, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada , " Sen dogru dur,eğri belasını bulur" sözünü hatırlatarak, " Evren'in yetiştirmesi" diyerek şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar biz efendi davrandık. Recep bey efendi davrandık diye bizi hafife almasın. Onun yakasına yalanlarını tek tek yapıştıracağım. Sen kim oluyorsun da bizi ihanetle suçluyorsun. Git Erbakan'a sor bu soruyu. Erbakan sana yanıtını versin. Babamın bir sözü vardı Sen Doğru Dur, Eğri Belasını bulur derdi. Recep bey eğri duruyor. Belasını bulacak. darbeciler Anayasada hayır oyu verecek diyor. Kenan Evren bunların sırtını sıvazladı. Recep bey Kenan Evren'in yetiştirmesi 12. Eylül dönmeminde bunlardan hangisi hapis yattı. Ülkücüler ve solcular hapis yattı. Sen kim oluyorsunda ödeyenlerin acısı üzerinden siyaset yapıyorsun. Din edebiyatı yapıp hbedel an hamam sahibi oldunuz. Bunlar milletin önüne hangi yüzle çıkacak. Ak olmadıkları için kendilerine Ak diyorlar. Siz kara partinisiz. Siz Adaletten kaçanlar partisiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.