Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2011 00:33

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erzurum'da!..

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erzurum'da!..
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde vatandaşlar, partisinin il teşkilatı, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum Ajans-CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde vatandaşlar, partisinin il teşkilatı, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

BENİM ADIM KEMAL BEN KAYNAĞI BULURUM

Biz bunu dedik başbakan “kaynağı nereden bulacaksınız” dedi hemen. Hani Türkiye zengin bir ülkeydi. Her şeye kaynak var ama yoksula yok. Daha önce de demiştim. Benim adım Kemal ben kaynağı bulurum.

"DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜN"

Erzurum’da birisi gelecek ve diyecek ki “Kıbrıs’taki Türk ordusu işgalcidir” sen buna karşılık ne dedin. Dut yemiş bülbüle döndün. Ordu Kıbrıs’a barış için gitti. Türk ordusu gittikten sonra. Orada savaş mı çıktı. Hayır. Barışı sağladı. Sonra birisi çıkıp senini ordun işgalcidir çıkacak ve senin sesin çıkmayacak. Erzurumlu kardeşlerim bunu sandığa giderken sakın unutmayın.

ESKİDEN DOĞUNUN PARİS'İYDİ

Erzurum eskiden doğunun Paris’i olarak adlandırılırdı. Eskiden çevre ülkelere canlı hayvan ihraç ederdi Erzurum. Miting öncesi geldim Erzurum’a. Ve şimdi görüyorum ki Erzurum’da büyük bir ilgi var. AKP’ye oy verenler de dahil bütün Erzurumlu vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Son sekiz yılda Erzurum bir çekim merkezi olmaktan çıktı. Erzurum’da milletvekili sayısı azaldı. Çünkü nüfus azaldı.Erzurumlulara bir sitemim var. Biz burada 4. partiyiz. Ama bunun kabahati Erzurumlularda değil bizde. Buraya ikinci kez geldim ve gördüğüm ilgiden memnunum. Demek ki daha fazla gelmemiz lazım.

DOĞALGAZI NEDEN BEDAVA VERMİYORSUN

Erzurum’a doğalgaz geldi ama hava kirliliği devam ediyor. Eğer kalitesiz kömür bedava dağıtılırsa vatandaş da onu yakar. Para yok pul yok neden yakmasın. Şimdi Başbakan’a Erzurumlular sorsun: Kömürü bedava veriyorsun da doğalgazı neden bedava vermiyorsun yoksul vatandaşa?

Doğalgazı bedava vermiyorsun ama kullanmadığın doğalgazın parasını neden veriyorsun. 1 milyar 600 milyon dolar İran’a kullanmadığımız doğalgazın parasını verdiler.

Vatandaşın hakkını nasıl veriyorsun sen. 1 milyar 600 milyon dolar Erzurum için harcansaydı Erzurum ne olurdu. Size soruyorum. 1 milyar 600 milyon dolar parayı hangi ahlakla hangi siyasi gerekçeyle İran’a verdik. Başbakan gelsin bunu Erzurumlulara açıklasın.

KİMİN CEBİNDE 10 BİN DOLAR VAR

Erzurum’un icra daireleri sayısı arttı. Üçtü beşe çıktı. Madem ki ekonomi çok iyi Başbakan’a sorsunlar kişi başı gelir 10 bin doları aştı diyorsun kimin cebinde 10 bin dolar var diye.

Biliyorum siz kişisel olarak bunu soramazsınız. Doğrudan Silivri’ye gidersiniz. Dadaşın da umudu olacağız. Türk milletinin de umudu olacağız. Yola temiz siyaset için çıktık. kul hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz.

DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞBAKANLARINDANSIN

Başbakan gelmiş önüne su koymuşlar. Demiş ki “bak işte ne güzel su niye şikayet ediyorsunuz.” Sen bir de musluktan akan suya bak. Güzelim suyunu kirlettiler. O güzel yayla havasını kirlettiler. Bunların zaten kökü kirli.

İşsizlik burada da sorun. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi. Siz hiç Başbakan’ın işsizlik için şu projem var dediğini duydunuz mu? Erzurumlular şu soruyu sormalı: “Sen milletin derdini çözmek için oradasın. Milletlin değil kendi derdini çözüyorsun. Dünyanın en zengin başbakanlarındansın.

İNANÇ VE ETNİK KİMLİK

İki şey başımızın üstündedir. Biri insanların inançları. Bunu kimseye malzeme yaptırmayız.

İkinci konu kişilerin etnik kimliğidir. Kimsenin etnik kimliği siyaset malzemesi olamaz.

 

Bunlar siyaset konusu olamaz. İşsizliktir siyasetin konusu. Çiftçi perişan budur siyasetin malzemesi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AYIBIDIR

2,5 aylık çocuk açlıktan öldü. 21. yüzyıl Türkiye’sinde yaşandı bun ayıp. Bu ayıbın adı Recep Tayyip Erdoğan ayıbıdır. Başbakan’ı dinlerseniz Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkesi. Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir şey yapılmamış her şeyi bunlar yapmış.

 

Başbakan’a şu sorulmalı: “Bütün bunlar olurken yoksul sayısı 818 bin kişi artıyor. Ben bunu bekliyorum Erzurumlulardan bunu sorsunlar.


YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ

Size söz veriyoruz yoksulluğu bu ülkede tarihe gömeceğiz. Yoksulluk kader değildir. Yoksulu sıraya diz makarna ver kömür ver. Müslümanlıkta bu var mı. Yoksulun da bir onuru var.

 

Biz dedik ki aile sigortasını kuracağız. Diyeceğiz ki “Al kardeşim sana 600 lira. Ananın ak sütü gibi helal. İstediğin alışverişi yap.” Ona kimse müdahale etmeyecek. Bir şeye inanıyoruz, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

“EMEKLİLER BAŞBAKAN’A SORSUNLAR”

Emekli kardeşlerim bir soru sorsunlar: Sayın başbakan emekliler milli gelirden pay almasın diye yasa çıkardın mı çıkarmadın mı?

“Hayır böyle bir kanun çıkarmadım” derse söz veriyorum o kanunu Recep Bey’in yakasına yapıştıracağım. 9 milyon emekli var hepsini perişan etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.