Siyaset Haber Girişi : 30 Nisan 2018 11:57

CHP, İlhan Kesici ile 1994'ün rövanşını mı oynayacak?

CHP, İlhan Kesici ile 1994'ün rövanşını mı oynayacak?
CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayları arasında adı ilk sırada olan İlhan Kesici için çarpıcı bir yorum geldi.
Erzurumajans-24 Haziran seçimleri için CHP'nin cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmazken, İlhan Kesici'nin ismi yeniden öne çıktı.

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanması için belirlenen sürede son 48 saate girildi. Ancak CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hala kesinlik kazanmadı. Kulislerde adaylık için iki isim öne çıkıyor. Bu isimlerden biri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bir diğeri ise eski CHP'li milletvekili İlhan Kesici. 81 yaşındaki Büyükerşen hem yaşından dolayı hem de Eskişehir Büyükşehir'i AK Parti'ye kaptırma kaygısından dolayı bu yarışta geride kalırken oklar İlhan Kesici'ye döndü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde tarif ettiği adayın Kesici olduğunu belirten gazeteci Mehmet Tezkan, Kesici'nin aday olması durumunda 1994 yılındaki seçimlerin rövanşı olacağına dikkat çekti.

24 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken cumhurbaşkanı adayları da yavaş yavaş netleşiyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler yeniden CHP'ye çevrildi. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmazken, İlhan Kesici'nin ismi öne çıktı.

Gazeteci Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında cumartesi günü Erciyes Dağı’ndaki CHP'nin il başkanları toplantısındaki Kesici-Kılıçdaroğlu yakınlığına dikkat çekerek "‘Kılıçdaroğlu ekonomiyi iyi bilen, kavga etmeyen bir isim olacak’ sözleriyle aday tarifi yapınca gözler İlhan Kesici’ye çevrildi" diye yazdı.

Kesici'nin aday olması durumunda cumhurbaşkanlığı yarışının 1994 yılındaki İstanbul belediye başkanlığı seçiminin rövanşı olacağını belirten Tezkan'ın yazısından dikkat çeken bölümler:

"1994 yılına gidelim..

Tayyip Erdoğan Refah Partisi’nin İstanbul belediye başkanı adayıydı..

İlhan Kesici ise ANAP’ın adayı oldu..

Seçim şöyle bitti..

Tayyip Erdoğan 973 bin oy.. Yüzde 25.1

İlhan Kesici 855 bin oy.. Yüzde 22.1"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.