Bölge Haber Girişi : 03 Mayıs 2010 00:01

CHP il başkanı Aktaş toplantı yaptı!

CHP il başkanı Aktaş toplantı yaptı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tuncer Aktaş, parti İl binasında İlçe Başkanları ve Kurultay Delegeleri ile toplantı yaptı.

Erzurum Ajans-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tuncer Aktaş, parti İl binasında İlçe Başkanları ve Kurultay Delegeleri ile toplantı yaptı. Toplantı öncesi basın açıklamasın da bulunan Aktaş, Erzurum’ da ikinci üniversite yapılması ve 2011 Kış oyunları konusu ile ilgili konuştu.
Öncelikle Erzurum’da ikinci üniversite kurulması konusu ile ilgili açıklama yapan Tuncer Aktaş, kent için çok önemli bir sorun olduğunu belirtti. Aktaş, ikinci üniversite sorunun tam 10 yıldır devam ettiğini ancak şimdiye kadar herhangi bir çözüm getirilemediğini bildirdi. İl Başkanı Tuncer Aktaş, Erzurum’a ikinci üniversitenin kurulması ile ilgili şunları dile getirdi:
“İkinci üniversite sorunu Erzurum için önemli bir sorundur. İnşallah çözülür ama tam on yıldır devam eden bir sorun ve bir tekrarlama halinde ikinci üniversite kurulacağı söyleniyor. Benim en çok garibime giden şu oldu bundan on beş gün önce Başbakanımıza teşekkür edildi. Bu teşekkürler ikinci üniversite içindi, ama ikinci üniversite için ne bir yasa var, ne alınmış bir arazi var ne de çalışma var. Bu bir seçim kararıdır. Biz buradan ilan ediyoruz Erzurum’a elbette ikinci üniversite gerekli hatta üçüncü üniversitede. Ama ben şuna inanıyorum ki sadece seçimler yaklaştıkça gündemin değiştirilmesi ve AK Partinin Erzurum’da gücünün hızla azaldığını farkına varmasıyla böyle bir balon uçuruluyor. Esnaf dernekleri toplantısında da bu tartışıldı. ‘İşte doğuda mı yapılsın batıda mı yapılsın?’ ben şunu söylüyorum Erzurum’da bir üniversite yapılsın da nerede yapılırsa yapılsın. Ama şu kısa dönem içerisinde ikinci üniversite yapılacağını inanmıyorum. Böyle bir çalışma yoktur, halkımız oyalanmaktadır.”
Daha sonra 2011 Kış oyunları olimpiyatları konusunda konuşan İl Başkanı Aktaş, Erzurum’un kış oyunları için hazır olmadığını vurguladı.
Tuncer Aktaş, “Erzurum Kış Oyunları’na hazır değil. İçecek suyumuz yok. Yüzlerce öğrenci gelecek yarışma için. Kalacakları bölgelerde, yerlerde girdikleri banyoda veya içmek için suları açtıklarında kirli bir suyla karşılaşacaklardır. Bu Türkiye’nin ve Erzurum’un iyi tanıtılması değildir. Kışın gelecekler Erzurum’un o nefes alınmaz ortamını görecekler ve Türkiye’de Erzurum’un sorunlarını çözemediği bir kent olarak dünyaya tanıttıracağız. Alt yapı derseniz, hepiniz Erzurum’da yaşıyorsunuz Erzurum’da alt yapı sorunu çok önemlidir. Hiçbir katkısı olmadı belediyelerin. Hiçbir çalışmaları yok. Kışın hele Erzurum trafiği tam bir curcuna içerisindedir. Binlerce insan gelecek. Hele o binlerce insan yurtlardan, barınma yerlerinden dağa taşınacak. Bu da imkansız gözüküyor.” diye konuştu.
Hükümetin kış oyunları için herhangi bir çalışma yapmadığını vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti:
“Ben bu hükümetle birlikte Erzurum üniversite oyunlarının tam bir fiyasko olacağını söylüyorum. İnşallah akıllarını başlarına toplar, bizi dünyaya rezil etmeden gerekli önlemleri alırlar. Mayıs ayına girdik. Dikkat edin, üniversite oyunlarıyla ilgili yapılan inşaatlarla ilgili bir faaliyet ve kıpırdama yok. Barınma yerleri yapılmadı. Polatlı mevkiinde yapılacak kayak tesislerin temeli bile atılmadı. 2011’e ne kadar hazırlandığımız belli oluyor”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.