Erzurum Haber Girişi : 07 Ağustos 2019 15:00

Çevre Müdürü Uyuma!

Çevre Müdürü Uyuma!
Erzurum'da gece yarısından sonra hurda yakıldığı ortaya çıktı. Sabahın ilk ışıklarına kadar kentin üzerini kaplayan kara bulutlarla birlikte zehirli kimyasallar havaya karışırken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ne yaptığı merak konusu oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Ilıca Yolu üzerindeki Hurdacılar sitesinden neredeyse her gece yükselen kara bulutlar objektiflere yansıdı. Bazı kişiler metalleri ayrıştırmak için hurdaları ateşe verirken, yakma işlemini tepki çekmemek için gece yarısından sonra yaptıkları öğrenildi.



KENTE YAYILIYOR

Hurdalardan yükselen siyah bulutlar başta Aziziye İlçesi olmak üzere rüzgarında etkisiyle kent merkezine doğru yayılıyor. İnsan sağlığını önemli ölçüde tehdit eden zehirli kimyasallar havaya karışırken, Büyükşehir ve Aziziye İlçe Belediyelerinin bir kaç kez 289 TL tutarında ceza kestiği öğrenildi. Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ne yaptığı merak konusu oldu.



KIŞIN DA YAKIYORLAR MI?

Atıkların yakılmasının vahşi depolamadan daha vahim bir durum olduğunu söyleyen TEMA İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ilgili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.



Atık yığınlarının yanmasıyla atmosfere tonlarca zararlı bileşiklerin yayıldığını kaydeden Bedirhanoğlu, “O siyah bulut ölümcül bir çok zehirli kimyasalı içinde barındırıyor. Önemsiz diye düşünülen bir plastiğin yanması sonucu havaya karışan bileşenler 7’den 70’e herkesin sağlığını olumsuz etkiler. Hava kirliliğinde rekor seviyelere ulaşan şehrimizde en büyük merakım bu kişilerin kışın da bu faaliyeti yapıp yapmadığıdır. Eğer yakıyorlarsa durum sandığımızdan daha vahim olabilir” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fatih 01 Ocak 1970 02:00

    Siz kışın büyük servis bayisi binasını ısıtmak için lastik yakıyor onuda bir görseniz reno bayi karşısı sanırım nissan olması gerekiyor.

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Onur Sağsöz Bey’e teşekkür ederim. Yaptığı gazetecilik takdire şayan. Sayın Valimiz Okay Memiş bu haberi görür umarım.