Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 16:27

Cenaze Erzurum'a getiriliyor!..

Cenaze Erzurum'a getiriliyor!..
Celal Karakafan Ranzanlar köyünde, Süleyman Duman Hacılar köyünde, vardiya mühendisi Özgür Seçkin Denizli'de toprağa verilirken, Bünyamin Tuncay ise memleketi olan Erzurum'a gönderildi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 3 işçi, memleketleri olan Kavacık köyünde göz yaşları içinde toprağa verildi.
Patlamada ölen 13 işçi arasında bulunan Serkan Aydın (23), İsmail Görlen (38) ve Ali Yaran’ın (35) Dursunbey’e bağlı Kavacık köyündeki cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve bazı milletvekilleri, madencilerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazını müteakip köy meydanında kılınan cenaze namazında göz yaşları sel olup aktı. 3 imam tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Serkan Aydın ve İsmail Görlen’in na’aşları Kavacık köyü mezarlığına defnedildi. Ali Yaran’ın cenazesi ise doğum yeri olan Süleler köyüne götürüldü.
Öte yandan, ölen işçilerden Önder Kartefe Dursunbey’in Göbül köyünde, Celal Karakafan Ranzanlar köyünde, Süleyman Duman Hacılar köyünde, vardiya mühendisi Özgür Seçkin Denizli’de toprağa verilirken, Bünyamin Tuncay ise memleketi olan Erzurum’a gönderildi.

FACİADAN DRAM ÇIKTI
Maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerden Serkan Aydın’ın amcası Muzaffer Aydın’ın da 4 sene evvel grizu patlamasında öldüğü ortaya çıktı. Amca Muzaffer Aydın’ın aynı ocakta 1 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 4 yıl sonra aynı madende hayatını kaybeden Serkan Aydın, Kavacık köyünde amcasının kabrinin yanına defnedildi.
Bir yıl önce askerden gelen Serkan Aydın, nişanlandığı Havva Göner ile evlilik hazırlıkları yapıyordu. Genç nişanlılar, 5 Haziran 2010 tarihinde evlenecekti. Oğlunun ölümüyle yıkılan anne Hanife Aydın ve ablası Mukaddes Can, taziye evinde gözyaşlarına boğularak ağıtlar yaktı.

ANNESİ OĞLUNU KAZA GÜNÜ İŞE GÖNDERMEK İSTEMEDİ
Anne Hanife Aydın, kaza günü oğlundan işe gitmemesini istediğini, ancak Serkan’ın “Bu vardiyaya gidemezsem bir daha hiç işe gidemem” dediğini söyledi. Anne Hanife Aydın, oğlunun işe gitmeden önce kendisinden soğan kavurmasını istediğini anlatırken göz yaşlarına boğuldu.
Genç yaşında hayatını hayatını kaybeden Serkan Aydın’dan geriye ise evlilik hazırlıkları yaptığı nişanlısı Havva Göner’le mutlu günlerinde çekilmiş fotoğrafları kaldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.