Bölge Haber Girişi : 16 Eylül 2010 00:05

Cemal Gürsel'in ismi henüz değişmemiş!..

Cemal Gürsel'in ismi henüz değişmemiş!..
Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Cintimar, Cemal Gürsel Stadyumu'nun isminin henüz resmi olarak değişmediğini ancak 'Erzurum Stadyumu' olarak değiştirilmesini teklif edileceğini açıkladı!..

Erzururm Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Cemal Gürsel Stadyumu'nun isminin resmiyette değişmediğini belirterek, "Kış oyunlarının açılış-kapanış programı burada yapılacak. Bu nedenle 'Universiad Arena Stadı' diye tadilat ihalesi yapıldı. İnşaat bittikten sonra isminin 'Erzurum Stadyumu' olarak değiştirilmesini teklif edeceğiz." dedi.

 
 
Erzurum'da darbe dönemlerinin önde gelenlerinin isimleri halen birçok mahalle ve binada kullanılıyor. Bunlardan biri de 1960 askeri darbesinin öne çıkan isimlerinden Cemal Gürsel'in adını taşıyan stadyum. 42 yıldır Cemal Gürsel ismini taşıyan stadyumun adının değiştiğine yönelik haberler bugün bazı basın yayın organlarına yansıyınca Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada resmiyette isim değişikliğinin yapılmadığını belirtti.

Çintımar, tadilat edilmesi gereken stadyumun 'Universiad Arena Stadyumu' ismiyle ihaleye çıkıldığını söyledi. Tüm tribünlerin üstü kapanacak şekilde tadilattan geçirilen stadyumun 2011 Universite Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapacağına değinen Çintımar, stadın 26 milyon TL'nin üzerinde bir maliyetle UEFA ve FİFA kriterlerine sahip olacağını dile getirdi.

Stadın ismini 'Erzurum Stadyumu' olarak değiştirmek istediklerini kaydeden Çintımar, "Erzurum Cemal Gürsel Stadyumu inşaat amacıyla 'Universiad Arena Stadyumu' olarak ihale edildi. Cemal Gürsel isminin değiştirilmesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün yetkisidir.'' diyerek şöyle konuştu;

''Tadilat tamamlandıktan sonra isim değişikliği kamuoyunun desteği ile olabilir. Büyüklerimizin vereceği karar da önemlidir. Sayın Bakanımız Recep Akdağ, genel müdürümüz ve bizim de görüşümüz ismin Erzurum Stadyumu olarak değiştirilmesidir. Universiad'ın açılış ve kapanış törenlerinin yanı sıra büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak stadın Erzurum Stadyumu olarak değiştirmek istiyoruz. Ama bu resmiyet kazanmadı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ad değiştirme yönetmeliği çerçevesinde isim değişikliği teklif edilir. Kabul edilip edilmemesi genel müdürlüğümüzün yetkisindedir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.