İlçeler Haber Girişi : 19 Temmuz 2017 18:00

Çat Belediye Başkanı Kılıç, ilçede altyapı seferberliği başlattı

Çat Belediye Başkanı Kılıç, ilçede altyapı seferberliği başlattı
Çalışmalarına başlanan yağmur suyu şebeke sistemiyle ilçeye sıkı bir altyapı kazandıracak olan Çat Belediyesi, ilçe merkezinde son derece şık bir çevre düzenlemesi de gerçekleştirecek.
Erzurumajans-Çalışmalarına başlanan yağmur suyu şebeke sistemiyle ilçeye sıkı bir altyapı kazandıracak olan Çat Belediyesi, ilçe merkezinde son derece şık bir çevre düzenlemesi de gerçekleştirecek. 

Erzurum'un Çat ilçesinde kollar altyapı için sıvandı. İlçeye kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke sistemi kazandırmak için harekete geçen Başkan Kılıç, bu konudaki iddiasını ise, İstanbul'u örnek göstererek ortaya koydu.

Başkan Kılıç, "İstanbul'daki belediyeler altyapı ve yağmur suyu sistemi nasıl kurulur, gelsin bizden öğrensinler" dedi.

Çat ilçesinin Erzurum'un en eski yerleşim merkezlerinden olmasına rağmen yerel hizmetlerden yeteri kadar nasiplenmediğinin altını çizen Başkan Arif Hikmet Kılıç, "İlçede belediyecilik adına uzun yıllar bir çivi bile çakılmamış. Teknoloji gelişmiş, ilim gelişmiş, fen gelişmiş ama bu gelişmelerin hiçbirisi ilçemize uğramamış, hizmete dönüşmemiş. Bu bağlamda en büyük sorun da altyapımızdı. İlçemizde en küçük çaplı sağanak yağmur bile büyük bir yük teşkil eder haldeydi. Biz de harekete geçerek ilçemizde kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke sistemi kurmaya başladık. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Kaliteli malzeme ve profesyonel işçilikle ilçemize uzun yıllar hizmet verebilecek kapasiteye sahip bir hat kuruyoruz" diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çat Belediyesi'nin bu kez de üstyapı için harekete geçeceğini anlatan Başkan Kılıç, "Altyapı çalışmalarımızı bitirdikten hemen sonra üstyapı atağımız başlayacak. İlçemizi görsel açıdan son derece şık bir peyzaj mimariyle tanıştıracağız. Kaldırımlarımız, yollarımız, yaya geçitlerimiz, modern yerleşim merkezlerinden farksız olacak. Bunun planlamasını da yaptık, altyapı biter bitmez başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un Çat ilçesindeki değişim ve dönüşüm sürecinin devam edeceğini vurgulayan Başkan Kılıç, "İlçemize en son 3 yıl önce gelenler bugünkü halini görünce gözlerine inanamıyor. İşte bu şaşkınlık hali, belediyemizin son 3 yıldır ilçede başlattığı hizmet seferberliğinin bir kanıtıdır. Hızımızı kesmeden, heyecanımızı azaltmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yolun başında da dediğimiz gibi; bizim işimiz de Çat, gücümüz de Çat" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.