Teknoloji Haber Girişi : 09 Nisan 2016 17:36

Çarpıcı iddia: Kimlik bilgilerimizi 'hack'leyen kişi bir Rus

Çarpıcı iddia: Kimlik bilgilerimizi 'hack'leyen kişi bir Rus
Yaklaşık 46 milyon Türkiye vatandaşının kimlik ve adres bilgilerinin yayınlanmasının ardından veritabanı üzerinden arama motoru hizmeti sunan site kapandı.
Erzurumajans-Yaklaşık 46 milyon Türkiye vatandaşının kimlik ve adres bilgilerinin yayınlanmasının ardından veritabanı üzerinden arama motoru hizmeti sunan site kapandı. 

Arama motorunu erişime açtığını iddia eden kişi ise kendini Konstantin Safonov adında Rusya'nın St. Petersburg kentinde yaşayan 'Kasthack' rumuzlu bir yazılımcı olarak tanıttı.

46 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin yayınlandığı 'Thanksgiving' isimli sitede yer alan açıklamada, bu bilgilerin arandığı arama motorunun kaldırıldığı, ancak veritabanının magnet link olarak erişime açık olduğu belirtildi.

Diken.com.tr'nin haberine göre, arama motorunu erişime açan kişi ise kendini Konstantin Safonov adında Rusya'nın St. Petersburg kentinde yaşayan 'Kasthack' rumuzlu bir yazılımcı olarak tanıttı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.