Bölge Haber Girişi : 25 Ekim 2009 12:21

Çaresiz ailenin yürek burkan dramı!..

Çaresiz ailenin yürek burkan dramı!..
Palandöken ilçesinde yaşayan Arslanoğlu ailesinin 4 ferdi, teşhis edilemeyen bir hastalıkla mücadele ediyor. Ailenin iki çocuğu el ve ayaktan düşüp konuşamaz hale gelirken, baba Süleyman Arslanoğlu ile küçük oğlu Tuna'da da hastalık etkili olmaya başladı.

Ailenin iki çocuğu el ve ayaktan düşüp konuşamaz hale gelirken, baba Süleyman Arslanoğlu ile küçük oğlu Tuna'da da hastalık etkili olmaya başladı. 18 yaşına kadar normal gelişimlerini tamamlayan Taner (32) ve Nil Arslanoğlu'nun (28) yakalandıkları hastalık sonucu el ve ayakları tutmaz oldu. İki kardeş konuşma yeteneklerini de kaybetti.

Ailenin en küçük ferdi Tuna (20) da bir süre sonra hastalığa yakalandı. Tuna'nın önceki yıl başlayan yürüme fonksiyonlarındaki bozukluk, diğer hareketlerine ve konuşmasına da yansıdı. Baba Süleyman Arslanoğlu'nda da hastalık belirtileri kendisini gösterdi.

Anne Engin Arslanoğlu, hareket yeteneğinden mahrum olan Taner ve Nil'in bakımlarını tek başına yürütmeye çalışıyor.

Çocuklarını Erzurum'daki çeşitli hastanelere götürüp muayene ettirdiğini dile getiren Engin Arslanoğlu, "Eşim ve çocuklarım için parkinson dediler. Başka doktora götürdük onlar da Parkinson olmadığını ve kesin tanı koyamadıklarını söylediler." diye konuştu.

Baba Süleyman Arslanoğlu ise 4 çocuğu bulunduğunu ve bunların üçünün amansız hastalığa yakalandığını ifade etti.

Arslanoğlu, çocuklarının tedavisinin çaresini bulamadığını vurgulayarak, "Çocuklarımın hastalığına çare bulamadım. Hayır sevenlerden yardım bekliyorum. Çalışanım yok, perişanım." şeklinde konuştu.

"KARDEŞLERİM HASTALIĞA YENİLDİ, BEN YENİLMEK İSTEMİYORUM"

İki yıl önce ağabeyi ve ablasının yakalandığı amansız hastalığın pençesine düşen Tuna da yürüme ve konuşma yeteneğinde azalma olduğu için evden dışarı çıkamıyor.

Çalışmak, arkadaşlarıyla bir araya gelip sokaklarda dolaşmak istediğini belirten Arslanoğlu, "Kardeşlerim bu hastalığa yenildi ama ben yenilmek istemiyorum. Lütfen beni tedavi ettirin, ben de öyle olmak istemiyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YARDIM BEKLİYORUZ"

Arslanoğlu ailesinin yakın akrabası olan Kadir Tanhaş, söz konusu ailenin maddi bütün giderlerini kendilerinin karşıladığını anlattı.

Tanhaş, ailenin ekonomik sorunu bulunmadığını, sadece konuşma ve hareket yeteneğini kaybeden Taner ve Nil ile bu hastalığın pençesine yeni düşen Tuna ile Süleyman Arslanoğlu'nun tedavisinin Sağlık Bakanlığı ya da devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.