Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2010 19:47

Çankaya'da çantalı zirve!..

Çankaya'da çantalı zirve!..
Balyoz gözaltılarının hükümetle asker arasında yarattığı kriz, Çankaya zirvesine taşındı. İlk kez Köşk'te 3'lü bir görüşme yapıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile buluştu.

Zirve 2,5 saat sürdü. Ardından 3'lü bir yemek yendi ve kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunların çerçevesinde" çözüme kavuşturulacak denilerek darbe söylentilerinin üzeri örtüldü.

Başbakan Erdoğan da zirvenin ardından yaptığı açıklamada "Zirve çok iyi geçti" dedi.

Zirveden dakika dakika notlar:

İLK ÖNCE BAŞBUĞ GELDİ, ARDINDAN ERDOĞAN

11:00'da başlayacak görüşmeye İlk olarak Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ geldi. Başbuğ Çankaya Köşkü'ne 10:50'de giriş yaptı.

Resim

10:53'te ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Köşk'e geldi. Erdoğan'ın yanındaBaş Danışmanı Yalçın Akdoğan da vardı.

Resim

BAŞBUĞ DA ERDOĞAN DA ÇANTAYLA GELDİ

Ana gündem maddesinin 'Balyoz gözaltıları ve tutuklamaları' olacağı kritik zirveye Erdoğan ve Başbuğ elleri boş gelmemişti. İkisinin elindeki Bond çantalar dikkat çekiyordu.  İkisi de ellerindeki belgeleri Cumhurbaşkanının önünde birbirlerine sundular.

Resim

ZİRVEDEN SONRA ÜÇLÜ YEMEK

13:30 civarında zirve bitti. Toplantının ardından yapılacak açıklama için bir taslak hazırlanmaya başlandı. O sırada Cumhurbaşkanı Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nı yemeğe davet etti. Yemeğin bitiminde kamuoyuna sunulacak açıklama onaylandıktan sonra taraflar Köşk'ten ayrıldı.

ZİRVENİN ARDINDAN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

Zirvenin ardından Çankaya Köşkü'nün internet sitesinde yazılı açıklama da yapıldı. Açıklamada "Anayasal düzen" vurgusu yapılarak "darbe geliyor mu?" söylentilerinin de önüne geçildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.

Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.

Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.