Erzurum Haber Girişi : 18 Mart 2016 13:16

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü Erzurum'da kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü Erzurum'da kutlandı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Erzurum'da tören düzenlendi.
Erzurumajans-Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Erzurum'da tören düzenlendi. 

Karskapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, Erzurum Valiliği, 9. Kolordu Komutanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile TSK Mehmetçik Vakfı tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu.
Saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül bir konuşma yaparak, bugünün bir anma günü olduğu gibi, Çanakkale Zaferi'nin de 101. yıl dönümü olduğunu söyledi.

"Bugün; Şahadet şerbetini içenlerin, Allah'a kavuştukları gündür" diye konuşan Başkan Akgül" üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların çok kolay kazanılmadığı herkesçe bilinmelidir. Bu topraklar Şehitlerimizin canları, Gazilerimizin kanları pahasına vatan oldu. Anadolu'da, bu coğrafyada yaşamanın bedeli maalesef çok ağırdır. Bizler, bunları yaşayarak ve bedelini ödeyerek öğrendik. Öğrendik ve Türk Milletinin inancıyla, vatan sevgisiyle oynanamayacağını bütün dünyaya öğrettik. Bugün yurdumuzda hiçbir belde yoktur ki şehidini bağrında barındırmasın. Vatan için en kutsal varlığını yani canını veren yiğit şehidim; Manevi varlığından güç alan bizler, her ne olursa olsun, bu vatana göz diken düşmanlarımızı yok ederek senin kutsal emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, ulusumun huzuruna göz diken hainler; Şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima dimdik bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızda boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" dedi.

9.Kolordu Komutanlığ'ndan Piyade Kurmay Binbaşı Mehmet Nesim Buğur'da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün şehitler için dua okumasının ardından Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve törene katılanlar şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar. Buradaki tören Şehitlik Şeref Defterinin, protokol üyeleri tarafından imzalanması ile son buldu.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve beraberindekiler daha sonra asri mezarlığa geçerek burada bulunan Polis Şehitliğini ziyaret ettiler. Burada da Kur'an-ı Kerim okunması ve duanın ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.