Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2011 10:52

Çam dibi hikayesi internetten de kazındı!..

Çam dibi hikayesi internetten de kazındı!..
Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları'nın aylık yayınlanan Raillife dergisi, Erzurumlu kadınlar için yer alan ''İstanbul’da çam dibine yatırılırlar'' yakıştırmasından sonra piyasadan toplanmıştı, dergi internetten de tamamen kaldırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu kadınlar için yer alan “İstanbul’da çam dibine yatırılırlar” yakıştırmasının yeraldığı, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları’nın aylık dergisi Raillife toplatıldıktan sonra şimdi de internet ortamından kaldırıldı.

Sitenin http://www.raillife.com.tr/ adresindeki internet sitesi açıldığında “duraklatılmış” uyarısı görülüyor. Google’ın ortadan kalkan sitelerin geçmişteki verilerle site arşivlerinin tutulduğu “önbellek” hizmeti de TCDD’nin Raillife dergisi için verilmiyor. Google’da Raillife ana sitesinin önbellek bölümü açıldığında sadece boş sayfa şablonları görülüyor.
Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık olarak yayınlanan "Raillife" dergisinin Şubat sayısında Ulaştırma Bakanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Aycı'nın kaleme aldığı "Trenden Kaçan Oğlan" adlı yazı tepkilere neden olmuştu. Dergideki bir yazıda "...Tren Erzurum'a geldikten sonra Yeşilçam'da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul'a kaçarlar, türlü maceralar yaşadıktan hatta çam dibine yatırıldıktan sonra, tabii artist olamadan ancak 'kız gittim, kadın geldim' havasında tekrar memleketlerine dönerler" ifadesi yer almıştı. Olay basın müşavirinin görevine son verilmesiyle kapanmıştı.(ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.