Erzurum Haber Girişi : 08 Ekim 2019 22:15

Cadde trafiğinden soğudum!

Cadde trafiğinden soğudum!
‘’Yaya önceliği Yasası’’ var biliyorsunuz, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla daha da işlerlik kazandı bu sıralar.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-‘‘Yaya önceliği Yasası’’ var biliyorsunuz, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla daha da işlerlik kazandı bu sıralar. Özellikle İçişleri Bakanlığı bu yaya önceliğine çok önem veriyor ve bu konuda bayağı bir kararlı.

Son zamanlarda yaya önceliğine uymayan araç sürücülerine de sık sık ceza yazılınca bu iş biraz daha önem kazandı. Artık araç sürücüleri özellikle de yaya geçidinin olduğu kavşaklarda çok dikkatli davranmak zorunda kalıyor, bazen akan trafik aksasa da dikkatli davranılıyor.

Gel gör ki bazen içinde benim de olduğum yayalar, hemen hemen her yerde öncelik yayanındır diye düşünüp yolu geçmeye çalışıyor! İster istemez bu da araç sürücülerini bayağı bir rahatsız ediyor.

Benden söylemesi. Konuştuğum çoğu kişinin bu konuda ağzı bir hayli dolu! Hele de yaya önceliği var diye yayaların karşıya geçişlerde yürüyüşü var ki, tabiri caizse pilim bitiyor! Tamam. Yaya önceliğine önem verildiği için özellikle ölümlü trafik kazaları azaldı.

Sürücüler yaya geçitlerinin olduğu yerlerde daha dikkatli olmaya başladı. Ama yaya önceliğinden ziyade biraz da yaya eğitimine öncelik verilse diyorum. Bazı yayalar heryerde o özgürlüğü yaşamak istiyor ve tavırlarıyla şahsen beni deli ediyor.

Ve size bir şey söyleyeyim mi? Şahsen ben hele de bu sıralar bilhassa cadde trafiğine hiç ama hiç girmek istemiyorum. Mecbur kalmadıkça çıkmıyorum da. Cumhuriyet Caddesinde hele de mesai bitim saatlerinde araç kullanmak ayrı bir dert. Hatta biraz daha ileri gidiyor, hız meraklısı da olmayan biri olarak bu yaya önceliği işine ağırlık verildiğinden bu yana aracımdan soğuduğumu söylemek istiyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Ne alakası var bu nasıl bir yazı gerçekten anlayamadım yerinizde olsam bu yazıyı kaldırırım

  • Ömer 01 Ocak 1970 02:00

    Sizi Atatürk Üniversitesi kampüsüne davet ediyoruz. Orada patinaj çekenler, hız yapanlar, düğün konvoyları herşey serbest. Hatta yaya geçidinde durmayıp geçmeye çalışan yayalara el kol hareketi vs. yapabilir rahatlarsınız. Nasılsa kapılar her daim açık. Kapalıysa bile vurup geçin. Hiçbir şey olmuyor. Bu nasıl bir yazıdır anlamadım. Medeniyete bu kadar da gıcık olunmazki.

  • emre 01 Ocak 1970 02:00

    yaya önceliği konusunu türkiyede bu şekilde bu bakış açısıyla bir yazıyı kaleme alan bir tek sizsiniz tebrik ediyorum .. anlaşılan sizin için yaya; arabanızın önünden koşarsa , sizin o kıymetli vaktinizi çalmazsa yayadır .. aksi durumda sizin piliniz bitecek ağzınız dolacak hatta deli olacaksınız .. vedat bey sürücü önceliğiyle ilgili bir kamu spotunda sürücü rolünde görmek isteriz sizi.. kalın sağlıcakla..

  • Yaya 01 Ocak 1970 02:00

    Gürcükapıda yol vermiyorlar orayı kullanabilirsiniz..

  • DDŞ 01 Ocak 1970 02:00

    çift taraflı park etme işini tek tarafa indirirlerse trafik problemi otomatik çözülür trafik akar, böyüklerimiz bunu akıl edemiyorlar maalesef...

  • DUYGU Y. 01 Ocak 1970 02:00

    aracınızdan soğuyacak kadar vahim bir durum olduğunu düşünmüyorum evet bazı yayalar çok rahat olabilirler fakat sizinde söylediğiniz gibi ölümlü trafik kazaları azaldı ne kadar güzel bir şey karşıdan karşıya geçen bizim yakınımız olabilir biz sabırsız bir milletiz önce bu yanımızı törpülememiz gerekiyor diye düşünüyorum.

  • Cemil 01 Ocak 1970 02:00

    Yaya önceliğinden rahatsız olmuş izlenimi veriyorsunuz. Yayalarımızı eğitelim diyorsunuz da kuralları yok sayan siz canavar şöförleri ne yapalım.