Bölge Haber Girişi : 07 Kasım 2009 01:36

Buz Hokeyi sezonu başlıyor!..

Buz Hokeyi sezonu başlıyor!..
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2009 - 2010 sezonu hafta sonu oynanacak maçlarla start alacak.
Erzurum Ajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2009 - 2010 sezonu hafta sonu oynanacak maçlarla start alacak. Erzurum, Ankara ve Kocaeli illerinde yapılacak karşılaşmalar Süper Lig, Genç Erkekler, 1. Lig ve Bayanlar Ligi olarak başlayacak. Daha sonra bunu Yıldızlar ve Minikler Ligi takip edecek.

Süper Ligde 6, Bayanlar Liginde 13, 1. Ligde 12 ve Genç Erkelerde 14 takımın mücadele edeceği Buz Hokeyinde Erzurum'dan da 5 kulüp farklı kategorilerde mücadele edecek.

Yarın başlayacak olan 2009- 2010 sezonunun Erzurum'daki ilk maçı Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Gençlik Spor Kulübü Genç Takımları arasında saat 15.30'da Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Buz Hokeyi Salonunda oynanacak.

2011'e hazırlanan Erzurum'da buz hokeyine ilginin her geçen gün arttığını belirten Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce, sezon boyunca toplam 50 karşılaşmanın Erzurum'da yapılacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye Buz Hokeyi 1. Lig Play Off müsabakalarının da Erzurum'a verildiğinin de altını çizen Enyüce, 08 - 14 Mart 2010 tarihlerinde Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı 3. Grup Dünya Şampiyonası müsabakalarının da Erzurum'da oynanacağını belirterek, Federasyon olarak 2011 öncesi Erzurum'a özel önem verdiklerini vurguladı. Zaman zaman kamuoyunda oluşan Buz Hokeyi Tesislerinin 2011'den sonra atıl kalacağı fikirlerinin, Erzurum için hazırlanan bu yoğun programdan sonra gerçekçi olmadığını, 2011'den sonra da Erzurum'daki Buz Hokeyi Tesislerinin ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapması için Buz Hokeyi Federasyonu olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu yarıyıl kongresinin 2011 yılının Eylül ayında yaklaşık 400 katılımcıyla Türkiye'de yapılacağını, böylelikle tüm dünyadan buz hokeyi federasyonlarının temsilcilerinin o tarihte Türkiye'de olacağını da belirtti. Enyüce son yıllarda yapılan çalışmalarla kış sporlarında ülkemizin dünyada daha fazla söz sahibi olduğunu da dikkat çekti.

Mart 2009 tarihinde Erzurum'da düzenlenen Dünya 18 Yaş Altı Buz Hokeyi Şampiyonasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiklerini de kaydeden Enyüce Nisan ayına kadar her haftasonu oynanacak olan lig müsabakalarına da aynı ilgiyi göstereceklerinden emin olduklarını söyledi.

Bu arada, Buz Hokeyi Liglerinde Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Takımı (1. Lig, Yıldız ve Minik), Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (1. Lig, Gençler Ligi, Yıldız ve Minik), Erzurum Gençlik Spor Kulübü (Bayanlar Ligi, 1. Lig, Gençler Ligi, Yıldız ve Minik), Okyanus Spor Kulübü (1. Lig, Yıldız ve Minik), Erzurum Polisgücü Spor Kulübü (Bayanlar Ligi, 1. Lig, Gençler Ligi, Yıldız ve Minik) Erzurum'u temsil edecekler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.