Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2010 00:37

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası başlıyor!..

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası başlıyor!..
Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Grup, Grup A Müsabakaları 08 -14 Mart 2010 tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak.
Erzurum Ajans-Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Grup, Grup A Müsabakaları 08 – 14 Mart 2010 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. 5 ülkeden 130 sporcu ve idarecinin katılacağı turnuva 8 Mart 2010 Pazartesi günü Açılış Seremonisi ve Çin – Bulgaristan maçı ile başlayacak. Türkiye ilk maçını aynı gün saat 19.00’da Moğolistan ile oynayacak.

18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Grup, Grup A Müsabakaları münasebetiyle Erzurum’da bulunan Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takımı sporcuları ve Antrenörleri Asbaşkan Serhat Enyüce ile birlikte Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret ettiler. Valilik toplantı salonunda sporcuları ağırlayan Vali Öztürk şampiyona da milli takıma başarılar diledi. Tesisleşmenin önemine vurgu yapan Vali Öztürk, tesisleşmenin bu tür uluslar arası organizasyonları da beraberinde getirdiğini söyledi. Erzurum’a yapılan tesislerin ülkenin malı olduğuna da dikkat çeken Vali Öztürk, Erzurum’un artık turnuva merkezi olacağını ifade etti. Tesislerin 2011’den sonra da canlı tutulmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Öztürk, bunun da ilgili federasyonlar sayesinde olacağını sözlerine ekledi.

Turnuva hakkında bilgiler veren Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Sehat Engüce ise çalışmaları hakkında Vali Öztürk’ü bilgilendirdi. Buz Hokeyi Federasyonu’nun maskotunu Vali Öztürk’e hediye eden Asbaşkan Enyüce Vali Öztürk’ü milli takımın maçlarına da davet etti.

Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takım’ın Vali Öztürk’ü ziyaretinde Baş Antrenör Natya Makkoviç, Antrenörler Tarık Göçmen ve Tuncay Kılıç ile Genel Menajer Mehmet Başkaya’da hazır bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.