Bölge Haber Girişi : 02 Ocak 2011 17:38

Büyükşehir'den ETÜ'ye rektörlük binası!..

Büyükşehir'den ETÜ'ye rektörlük binası!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından konukevi olarak yaptırılan bina, Erzurum Teknik Ünüversitesi (ETÜ)'ne rektörlük binası olarak tahsis edildi.

Erzurum Ajans-Havalimanı yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Konukevi, ETÜ'nün rektörlük binası olarak hizmet sunacak. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Konukevi'nin rektörlük binası olarak tahsis edilmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e teşekkür etti. Prof. Yaylalı, yer arayışlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'in nokta koyduğunu dile getirerek, "Uzun süredir arayış içinde bulunduğumuz rektörlük hizmet binasına ilişkin ihtiyacımızı karşılamış olmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Küçükler'e teşekkür ediyoruz." dedi.


ETÜ'nün, Erzurum için çok önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Ahmet Küçükler ise "Erzurum'a ait bütün değerler bizimdir. ETÜ de öyle. ETÜ'ye rektörlük binasını kazandırmış olmak bizim için bir iftihar vesilesi olmuştur. Gerekirse Çaykara İş Merkezi'nde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş merkezindeki dükkânları ve hizmet binamızın bir bölümünü de ETÜ'ye vermeye hazırız." diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ülkeler gibi şehirlerin de birbirleri ile sosyo-ekonomik alanda rekabet ettiğine işaret ederek, "Erzurum Teknik Üniversitesi ile şehrimizin ekonomik ve eğitim hayatı canlılık kazanacak. Eğitimde diğer şehirlerle rekabet edebilmek, ancak bu alanda yapılan yatırımlara sahip ve destek çıkmakla mümkün." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.