Erzurum Haber Girişi : 26 Eylül 2017 19:00

Büyükşehir'in yeraltı çöp konteynırları kışa hazır

Büyükşehir'in yeraltı çöp konteynırları kışa hazır
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi öncesi yeraltındaki konteynırların bakım ve onarımını yaptı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi öncesi yeraltındaki konteynırların bakım ve onarımını yaptı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için yeraltı çöp konteynırlarının fiziki eksikliklerini gidererek, yaz ünitelerini kış üniteleriyle değiştirdi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan yetkililer, "İlimizde bulunan çöp konteynırları mevsimsel değişiklikler göz önüne alınarak kış şartlarına dayanıklı malzemeyle yeniden tasarlandı. Yeraltı çöp konteynırlarının fiziki bakımları da yapılarak içlerine su girmemesi için gerekli tedbirler alındı. Konteynırların daha uzun vadeli kullanımı için vatandaşlarımızdan konteynırlara mangal veya diğer yanıcı aletlerin ve atıkların atılmamasını önemle rica ediyoruz. Ayrıca çöplerin konteynırların yanlarına değil de içlerine atılması gerekiyor. Daha temiz bir çevre için vatandaşlarımız temizlik konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmalılar." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • celal kaya 01 Ocak 1970 02:00

    Vatandaşlarımız bu yeniliğe alışmadıkları için çöpleri konteynerlerin kenarına atıyorlar. çöpler biriktim he m koku ve hemde çevreye hoş olmayan görüntüler göze çarpmaktadır. Bu vatandaşların bu uygulama alışması için konteynerlerin bir yerine açıklayıcı bilgi veya vatandaşlara birer tane broşür dağıtmaları gerek. Ne yapsan yine vatandaş bildiğini okuyor, ama zamanla alışırlar diye düşünüyorum.