Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2015 23:30

Büyükşehir'in 'en büyük iyilik hareketi' hayır çarşısı açıldı

Büyükşehir'in 'en büyük iyilik hareketi' hayır çarşısı açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin en iddialı projelerinden biri olan Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin en iddialı projelerinden biri olan Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldı.

Gülahmet Caddesi Yeğenağa İş Merkezi içerisinde bulunan ve Erzurum'un en büyük iyilik hareketi olarak nitelendirilen Hayır Çarşısı'nın açılışına yoğun ilgi gösterildi. Açılışa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve kamu kurumlarının yetkilileri katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı içerisinde bulunuyoruz. Bu mübarek ayda, sosyal yardımlaşmanın, paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu hep duyarız. İşte bu Hayır Çarşımızda da toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bir tabirle, veren el alan eli görmeyecek. Çünkü hayrın en makbulü alıcıyı utandırmamak, onu mahcup etmemektir. Bu Hayır Çarşımız ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin baştan ayağa giyinmesi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamasına vesile olacaktır" dedi. Hayır Çarşısı'nda yardımların nasıl yapılacağı konusunda bilgiler veren Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ilgili yerlere müracaat ettikten sonra gerekli araştırma yapılacak. Araştırmadan sonra ihtiyaçları neler varsa Hayır Çarşımızdan giderilecek. Hayırsever hemşerilerime de şunu iletmek istiyorum; yeni veya çok az kullanılmış giysilerinizi ve eşyalarınızı bize ulaştırabilirsiniz. Biz onları temizleyip, ütüledikten sonra beben beden raflara koyarak ihtiyacı olan vatandaşlara kolaylıklar sağlıyoruz."

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

Ramazan ayında yapılan yardımların önemine dikkati çeken Başkan Sekmen, şöyle dedi:
"Ramazan ayı münasebetiyle mutlaka etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerini arayıp, bulalım, gözetelim. Onların da sofrasına bir dilim ekmek, bir tabak aş olmaya gayret edelim. Bizim anlayışımızda, komşusu açken tok yatanın bizden olmadığı ifade ediliyor. Bu anlayışa uygun olarak etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerini arayıp, bulup yardımlarınızı ulaştıralım. Bizler iftar sofralarımızda iftar yaparken şu anda dünyanın birçok yerinde insanlar iş, aş, su bulamıyor. Savaş halindeler, evlerini barklarını terk etmişler, çoluk çocukları farklı yerlerdeler. Bunlar için Rabbimize dua edelim. Allah bizi de birlik ve beraberlikten ayırmasın. Ülkemizin konumu da çok hassas, etrafımız ateş çemberi. Ortada huzur içerisinde bir biz kalmışız. Bu nedenle bir birimize olan sevgimizi, bağlılığımızı daha da artırarak devam ettirelim."

BAŞKAN SEKMEN'E ÖVGÜ

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve İbrahim Aydemir de, bu büyük iyilik hareketinden ötürü Başkan Sekmen'e övgüler yağdırdı. Milletvekilleri, Ramazan ayı ve hayır yapmanın önemine vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen söz verdiklerini bir bir yapıyor. Bu çarşıyı Erzurum'a kazandırdığı için Sayın Belediye Başkanımıza vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz" dediler. Vali Dr. Altıparmak da, Ramazan ayı içerisinde böyle çok güzel mana ifade eden açılışta bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. Osmanlı topraklarına gelen yabancıların Osmanlı'yı 'Dilencisi olmayan toplum' diye tanımladığını hatırlatan Vali Dr. Altıparmak, şöyle konuştu: "Dikkat edin dilencisi olmayan toplumduk. Her toplumun fakiri de olur zengini de. Bu fakirini dilendirmeyen, fakirinin evine gidip yardım eden toplum anlamına gelir aynı zamanda. Bugünkü karşılığı da, Büyükşehir Belediyemiz 'Hayır Çarşısı' diye isimlendirmiş. Çok çok büyük bir hizmet etmiş. Veren elin alan elden, alan elin veren elden haberi olmayacak. Hayır Çarşısı'nı alandan daha çok verenlerin duyması lazım. Verenlerin dolup taşması lazım. Rafların daima dolu olması lazım. Bunu da dolduracak kimler? Hepimiz. Sadece Esnaf değil, memur da, vatandaş da kullanılabilecek durumda olan fakat kendinin kullanmadığı giysileri, eşyaları Hayır Çarşısı'na getirmesini ve ihtiyacı olanın da gelip rahatlıkla alabilmesini istiyoruz. Burası Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurumluya en büyük hizmetidir." Altıparmak da, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldı, protokol mensupları tarafından çarşının içerisi gezildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.