Erzurum Haber Girişi : 03 Ocak 2018 16:15

Büyükşehir'den karla mücadeleye 100 milyon TL bütçe

Büyükşehir'den karla mücadeleye 100 milyon TL bütçe
Türkiye'nin en yüksek rakımlı şehirlerinden Erzurum'da, karla mücadele çalışması için yaklaşık 100 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.
Erzurumajans-Türkiye'nin en yüksek rakımlı şehirlerinden Erzurum'da, karla mücadele çalışması için yaklaşık 100 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi her yıl kış mevsiminin esarete neden olmaması için şehir merkezinin yanı sıra ilçelerdeki bin 186 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki yollarda karla mücadele çalışması yürütüyor.

Belediyenin Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli yaklaşık 900 personel kentte kışın bıçaklı tuzlama, greyder, dozer, yükleyici, bekoloder, miniloder, kar savurma ve kamyon gibi yaklaşık 300 iş makinesiyle hizmet veriyor. Karla mücadelede görev yapacak timlerin, ekipmanıyla 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildiği kentte, bu yıl karla mücadeleye yaklaşık 100 milyon lira ödenek ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.