İlçeler Haber Girişi : 29 Kasım 2015 17:23

Büyükşehir'den çiftçiye 30 yeni gölet

Büyükşehir'den çiftçiye 30 yeni gölet
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın gelişimi için çiftçilere sağladığı destekle şehir ekonomisine katkıda bulunuyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın gelişimi için çiftçilere sağladığı destekle şehir ekonomisine katkıda bulunuyor.

Çiftçinin kara gün dostu olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama ve hayvan içme suyu için sarp ve geçit vermeyen bölgelere gölet yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, 2015 yılı çalışma sezonunda 30 yeni Hayvan İçme Suyu (HİS) ile sulama amaçlı gölet yapıldı. Çalışmalar kapsamında 2 göletin de su depolama kapasitesi artırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan ve kapasitesi artırılan 32 sulama ve HİS Göleti ile tarımsal faaliyet ve bölgedeki hayvan yetiştiriciliğine önemli bir destekte bulunuldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, söz konusu çalışmanın 10 milyon 34 bin liraya mal olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, "Toplam su depolama hacmi 5 milyon 933 bin 750 metreküp olan göletlerden 94 bin 600 küçükbaş ve 52 bin 550 de büyükbaş hayvan faydalanacak. Yaptığımız göletlerle Erzurum'da 10 milyon 580 bin metrekare tarım arazisi sulanacak" dedi.

ÇİFTÇİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığın gelişimine sürekli destekte bulunduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Çiftçimizin her daim yanındayız. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Canlı hayvan borsası, hayvan pazarları projeleri, hayvan sulağı, HİS ve sulama göletleriyle çiftçimize verdiğimiz değeri ortaya koyduk. Tarım ve hayvancılığın gelişimi için her türlü projeyi hayata geçiriyoruz. Kent merkezi ve ilçelerimizden gelen talep üzerine arazi sulama ve hayvan içme suyu amaçlı göletler yaptık. Köprüköy; Soğuksu, Tortum; Yamankaya, Aşkale; Hatuncuk, Uzundere; Yayla, Aziziye; Dağdagül, Aşkale; Güllüdere, Köprüköy; Ilıcasu, Aşkale; Tesbihcik, Şenkaya; Gözalan, Yakutiye; Aktoprak, Şenkaya; Turnalı, Aşkale; Karahasan, Palandöken; Toparlak, Horasan; Gerek, Pazaryolu; Kılıççı ve Karakoç, Yakutiye; Kırmızıtaş, Tekman; Akpınar, Horasan; Yörükatlı, Narman; Yoldere, Yakutiye; Yolgeçti, Aziziye; Söğütlü, Horasan; Bahçe, Aşkale; Merdiven, Yakutiye; Akdağ, Oltu; Obayayla, Aşkale; Kavurmaçukuru, Yakutiye; Uzunyayla, Pasinler; Ağcalar, Tortum; Kemerkaya ve Pasinler'in Kavuşturan mahallerinde 30 yeni gölet yaptık." Başkan Sekmen, Narman'ın Yukarıyayla ve Koçkaya mahallelerinde yer alan göletlerin de su tutma kapasitelerinin artırılarak, ilgili yerde bakımın yapıldığını bildirdi. Sekmen ayrıca, Tortum Kireçli Mahallesi'nde gölet inşaatının sürdüğünü, Tortum Demirciler Mahallesi ve Pazaryolu Burçaklı Mahallesi'nde de gölet tadilat çalışmasının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.