Erzurum Haber Girişi : 29 Kasım 2015 17:38

Büyükşehir'den 10 bin ton kapasiteli bitüm tank tesisi

Büyükşehir'den 10 bin ton kapasiteli bitüm tank tesisi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte 10 bin ton kapasiteli Bitüm Tank Tesisi kuruyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte 10 bin ton kapasiteli Bitüm Tank Tesisi kuruyor. Böylelikle yaz döneminde asfalt sezonunda kullanılacak olan bitüm kıştan depolanacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan projenin ihale sürecinin devam ettiğini söyledi. Başkan Sekmen, şöyle dedi: "Asfaltın ana malzemesi olan bitüm (zift) tanklarının uygulama projeleri tamamlandı. Yaz dönemindeki asfalt sezonunda kullanılan ve rafinerilerde yer alan bitüm, talepleri karşılayamıyordu. Hatta birim fiyatlarının yükselmesi de bitümün zamanında ve ucuz temin edilmesini imkânsız kılmaktaydı. Bu nedenle Erzurum Bitüm Tank Tesisi Projemizi hazırladık. Tuzcu Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi'nde 10 bin 250 metrekare alan üzerine kurulacak olan Bitüm Tank Tesisi'ndeki çelik 9 tank 1000 ton, 2 tank da 500'er ton kapasiteli olacak. Tanklar, 10 metre yüksekliğinde, 12 metre 80 santim çapında üretilecek. 40 santimetre taş yünü ile yapılacak olan dış yalıtımları alüminyum trapez sac ile kaplanacak. Doldurma hattı tek merkezden yapılacak. Mevcut kullanılan asfalt plenti bu tanklarla uyumlu olarak çalıştırılacak. Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından uygulama projeleri tamamlanan 10 bin ton kapasiteli yer üstü çelik Bitüm Tank Tesisi sayesinde asfalt hizmetlerimiz daha hızlı ve daha ucuz üretimle gerçekleşecek." Sekmen, tesis sayesinde bitümün daha ucuza temin edileceğini hatırlatarak, "10 bin ton kapasiteli Bitüm Tank Tesisi sayesinde bitümü en az ihtiyaç duyulan kış sezonunda ucuz fiyatlarla temin edeceğiz. Bu sayede yaz sezonu içerisinde daha düşük maliyetle asfaltlama çalışmalarını yürüteceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • geç bunları 01 Ocak 1970 02:00

    GEÇ BUN LARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEM