Ekonomi Haber Girişi : 13 Şubat 2017 22:15

Büyükşehir'de toplu iş sözleşme sevinci

Büyükşehir'de toplu iş sözleşme sevinci
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonu arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonu arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile işçi temsilcileri katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu ile güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Sekmen, yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Sekmen, "Türkiye'mizin en önde gelen işçi sendikalarımızdan olan HAK-İŞ ile birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik. HAK-İŞ Konfederasyonu temsilcisi ile belediyemizin temsilcileri arasında çok uyumlu bir süreç tamamlandı. Biz burada güzel hizmetlere imza atıyoruz. Bunları yaparken işçi arkadaşlarımızın gayretlerini, fedakârlıklarını, emeklerini görüyoruz. Bu doğrultuda uzlaşı kültürü ile sözleşmeyi imzalıyoruz. Süreç içinde hem belediyemizi zor duruma sokmadık hem de işçi kardeşlerimizi mutlu etmeye çalıştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"BAŞKANIMIZ MEHMET SEKMEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başkan Sekmen'e teşekkür ederek uzlaşı kültüründen bahsetti. Arslan, şunları kaydetti: "Ben Mehmet Sekmen Beyefendiyi bir dost bir kardeş olarak görüyorum. Çok uzun zamandır bir hukukumuz var. Dostluğumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Sayın Başkanımız bizim için çok önemlidir. Kendisinin göreve geldiği tüm toplantılarda alınan kararları bir bir hayata geçirmesinin de mutluluğunu yaşıyorum. Belediyemizde kadrolu işçi olmayan arkadaşlarımızın da sendikamıza üyeliğinde büyük bir alicenaplık gösterdiler. Belediyemizi zora sokmayacak çalışanları da mutlu edecek bir model oluşturmak için buluştuk. Bu bizim için çok önemliydi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemizin masada bitmiş olması tarafların uzlaşı içinde sonuçlanması çok önemlidir."

HAK-İŞ 1 MAYIS'I ERZURUM'DA KUTLAYACAK

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Erzurum'da kutlanacağı müjdesini veren Genel Başkan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Mayıs'ı her bölgede kutlamaya devam ediyoruz. Bu yıl için Erzurum'da 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz. Erzurum bunu hak ediyor. Yaptığımız illerde inanılmaz bir hareketlilik oluşuyor. Hem şehrin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz hem de kendi duygularımızla, coşkumuzla günümüzü kutlamak istiyoruz. Kutlamalarda her zaman Türkiye'de örnek oluyoruz. Geçen yıl Sakarya'da en kalabalık programı gerçekleştirdik. İnşallah Erzurum'da da en kalabalık 1 Mayıs'ı biz kutlayacağız. Sayın Başkanımıza güvenerek bu yola çıktık. Sayın Valimiz de bu konuda bize destek verecekler. İnşallah başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz." Yapılan konuşmaların ardından Başkan Sekmen, Genel Başkan Arslan ile birlikte karşılıklı olarak toplu iş sözleşmesini imzaladı. 2 yıl için yapılan toplu sözleşme sonrası işçilerin taban yevmiyelerine 13 liralık zam yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.