Spor Haber Girişi : 11 Nisan 2018 15:45

Büyükşehir geleceğin golfçülerini yetiştiriyor

Büyükşehir geleceğin golfçülerini yetiştiriyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 30’u aşkın farklı spor branşlarında yeni yetenekleri keşfediyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 30’u aşkın farklı spor branşlarında yeni yetenekleri keşfediyor.

Yaz ve Kış Sporları başta olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. bünyesinde gerçekleştirilen kurslarda yeni yıldızlar yetişiyor. Spor kurslarından biri olan golfe çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Olimpiyat Parkı içerisindeki açık ve kapalı golf sahalarında antrenman yapan öğrencilere golf sporunda kariyer elde etmiş deneyimli hocalar da eşlik ediyor. Türkiye Golf Federasyonu’nun da beğenisini kazanan sahalarda antrenman yapan genç sporcular arasında aynı zamanda yeni yetenekler de keşfediliyor. Aldıkları eğitim sonucu profesyonel spor hayatına adım atacak olan genç golfçüler, ulusal ve uluslararası turnuva ve şampiyonalarda yer almak için sıkı bir şekilde çalışıyorlar.

Yetkililer, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in talimatları doğrultusunda şehirdeki sportif altyapı projeleri kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeyle ilköğretim çağındaki 2 bin öğrencimiz bu sporla tanıştı. Bu yıl 5 bin öğrenciye golf eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Belirlediğimiz 68 okulda öğrenim gören öğrencilerle projemiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Erzurum’dan ülke genelindeki turnuva ve şampiyonalara yeni yıldızlar ve yeni sporcular gönderecek bir konuma ulaşacağız” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.