Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 16:31

Büyükşehir Belediyesi'nde bayram teyakkuzu!..

Büyükşehir Belediyesi'nde bayram teyakkuzu!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için bazı tedbirler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı hmet Küçükler, bayram süresince tüm birimlerin teyakkuzda olacağını ifade ettib

Erzurum Ajans- Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı`nda vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için bazı tedbirler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Kurban Bayramı sebebiyle bir dizi tedbir aldıklarını tüm birimlerinin teyakkuzda olacağını ifade ederek ''Belediye olarak asli görevlerimizden biri olan vatandaşlarımızın rahat bir ortamda bayramlarını yapabilmeleri için ilgili birimlerimizi teyakkuza geçirdik. Biz bayram yapmak yerine bayram yaptırmaya çalışıyoruz. Bizim görevlerimizden biri de budur.” diye konuştu.

 İŞTE TEDBİRLERDEN BAZILARI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, arife gününden itibaren tatil süresince alışveriş, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak.

Erzurum’a gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için Otobüs terminalinde denetimler artırılacak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, minibüs ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek. Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikâyetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Ekipler, bayram tatili boyunca vatandaşların her türlü şikâyetine cevap vererek; bayramda kamuya ait alanlarda ve yol üzerlerine kurban kesenlere Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem uygulayacak.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurumluların alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu Bayram'da da işportacıların caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

ESKİ'DEN KESİNTİSİZ HİZMET

ESKİ, bayram tatili boyunca su ve kanalizasyon birimlerinde kesintisiz hizmete devam edecek. Bayramda kente su dağıtan arıtma tesisinde hizmet tam kapasite devam ederken, meydana gelebilecek su ve kanal arızaları için bayram boyunca personel vardiyalı olarak 24 saat görevinin başında olacak. Vatandaşlar; su, kanalizasyon, sayaç ile ilgili şikâyetlerini ALO 185`e ulaştırabilecek.

MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Büyükşehir Belediyesi, Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Kurban Bayramı namazından sonra Aşağı ve Yukarı Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kur'an-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

KURBAN KESİM YERLERİ SÜREKLİ DENETLENECEK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ekipleri, kesim yerlerinde oluşacak kurbanlık hayvan atıklarını usulüne uygun olarak bertaraf edip satış ve kesim yerlerinin temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlayacak.

Bayramda temizlik hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için çeşitli tedbirler alan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, mücavir alan sınırları içindeki tüm alt-üst geçitlerin, ana cadde ve arterlerin temizliğini yapacak. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilmesi için tüm mezarlıkların genel temizliği yapılarak, gerekli güvenlik tedbirleri alındı.

İtfaiye Daire Başkanlığı`na ait ekipler de, Kurban Bayramı nedeniyle mesaisine 24 saat devam edecek. İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşların yangın ve benzeri doğal afetlerle ilgili ihbarlarını Alo 110 nolu telefona bildirebileceklerini açıkladı.

 10 BİN ADET KURBAN POŞETİ

 İnsan sağlığını koruma ve çevre kirliliğini koruma amacıyla sakatat ve diğer atıkların koyulacağı 10 bin adet battal poşetlerin halkımıza dağıtımı yapılacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi,  Atık poşetleri ile birlikte 1 poşet eldiven ve kurbanlık hayvanın vasıfları, sağlıksız hayvanlarda kesim öncesi ve sonrası fiziksel olarak görülebilecek belirtileri, kurban kesim ve satış noktalarını isim ve adreslerini içeren bir broşür halka dağıtacak.

 KURBAN KESİM YERLERİ İSE ŞÖYLE BELİRLENDİ

 YAKUTİYE BÖLGESİ

Veyis Efendi Mahallesi(İlçe Emniyet Müdürlüğü arkası)

Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü arkası

Terminal yanı (Zafer petrol Arkası)

Şehitler Mahallesi (Pazar yeri)

Sanayi Dikmen Sokak(Sanayi Pazar yeri)

Kavak Mahallesi Taşçı Salih Cad. (Pazar yeri)

Şükrü paşa mah.(EKO Pazar yeri)

Yakutiye bölgesinde bulunan tüm özel et kombinaları

 PALANDÖKEN BÖLGESİ

H.Avni Ulaş Mah. (Pazar yeri ve önü)

O.Bektaş Mah. (Kayak yolu İ.Ö.O.Altı)

O.Bektaş mah. (Sağlık Ocağı üstü)

Y.Köşk Mah. (Üçgül Apt. önü)

Y.Emre Mah.(1.Pazar yeri ve 2. Pazar yeri)

AZİZİYE BÖLGESİ

Yeni mah.(Yuvam Koop. Arkası ve DDY Boş alan)

Bahçeli evler mah. (Kız Kuran Kursu karşısı ve Naci Sevim’e ait depo karşısı boş alan)

Eski mah. (Metin Kağnı ve Necmettin Aksakal evi karşısı)

Yeşil Mah. (Cami ve toplu konut alanı yanı)

Fidanlık mah. (Pulur çayı yanı)

İstasyon mah. (NATO ve Demir yolu yanı)

Ferah mah. (Hemzemin geçit ve Değirmen yanı)

200 Evler mah. (Camii karşısındaki boş arsalar)

200 Evler mah.(Şehit Ömer Budak Cad. üstü, 200 evler ve 32 evler arasındaki boş alan)

Alparslan Mah. (19 Mayıs İ.Ö.Okulu karşısı)

Abdülhamit Han Mah. (Ekip-San Halı saha karşısı)

Gez köyü Mah. (Gez köyü camii karşısı boş alan)

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet KÜÇÜKLER, vatandaşların kesim yerlerine uymalarını belirterek; “ Belediyemiz bünyesinde ilçe belediyelerle yapılan huzur toplantısında belirlenen kurban kesim yerlerinin dışında vatandaşlarımızın belirlenen yerlerin haricinde kesim yapmamaları için zabıta ekiplerimizce sürekli kontrol edilecektir. Vatandaşlarımızdan ricamız çevremizi kirletmeden belirlenen kesim yerlerinde kurbanlarını kesmeleridir.”diye konuştu.

Vatandaşlar, belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikâyetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:

ZABITA: 153

ULAŞIM ZABITA: 2137482

ALO ESKİ: 185

SU VE KANAL ARIZA: 2420009–2431063

YENİŞEHİR SU ARIZA: 315 60 50

DADAŞKENT SU ARIZA: 327 28 45

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.