Medya Haber Girişi : 27 Ocak 2016 23:30

Büyükşehir, ulusal medyaya Erzurum'u tanıttı

Büyükşehir, ulusal medyaya Erzurum'u tanıttı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine kente gelen medya mensupları, şehrin tarihi ve turistik güzelliklerine hayran kaldı.

Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine kente gelen medya mensupları, şehrin tarihi ve turistik güzelliklerine hayran kaldı. 


Yazılı ve görsel ulusal medya mensuplarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan,  Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile Erzurumlu işadamı Mehmet Aca da eşlik etti. Gazeteciler, şehirdeki kentsel dönüşüm alanları, Eski Erzurum Evleri'nin restorasyonlarının bulunduğu mahalleler, Erzurum'un tarihi mekânları, turistik yerler, Kayak Merkezleri, şehrin ekonomik hayatına yön veren üretim merkezi ve şirketleri gezdi. Erzurum Evleri'nde medya mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Sekmen, köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan Erzurum'un her yönüyle büyük bir turizm şehri olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, "Erzurum, Türkiye'nin önsözüdür. Anadolu'nun mihenk taşı olan şehrimiz; düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyonlar vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmaya devam etmektedir. Yaz, kış, doğa ve inanç turizminin yaygın olduğu kent, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler gibi birçok tarihi ve kültür varlıklarına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Dünya'nın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri olimpiyat ruhuna sahip kentin en önemli turizm değerleridir" diye konuştu. Sekmen, iktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım olanağına sahip olan Erzurum'un Tarihi İpek yolu güzergâhında yer alan büyük bir ticaret şehri olduğunu da ifade etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.