Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2009 15:40

Büyük önder törenlerle anılıyor!..

Büyük önder törenlerle anılıyor!..
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yılında Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Erzurum Ajans-Havuzbaşındaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Törende protokol sırasına göre Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Göndere çekilen bayraklar İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarıya indirildi.

10 Kasım etkinliklerine daha sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam edildi.9. Kolordu Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen anma töreninde  Atatürk İlke ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Eyüboğlu, Atatürk’ün milli birlik ve bütünlük anlayışıyla ilgili bir konferans verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Binbaşı Ferhat Koçoğlu ise slâytlar eşliğinde Atatürk’ün yaşamından ve görüşlerinden kesitler sundu.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 7. Yılında düzenlenen törene, kurum ve kuruluşlar en üst düzeyde katıldı. Kalabalık bir öğrenci topluluğunun da izlediği anma programı, Berat Işık ve Özgür Dağcı isimli öğrencilerin okuduğu Atatürk şiirlerinin ardından, 9. Kolordu Komutanlığı Bandosu ile Yakutiye Güzelsanatlar Lisesi Öğrenci Korusu’nun gerçekleştirdiği “Marşlarla Atatürk Belgeseli”yle son buldu.

 

Törenden sonra konuklar, Kültür Merkezi'nde açılan Atatürk konulu fotoğraf sergisini de gezdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.