Siyaset Haber Girişi : 14 Ocak 2013 20:37

''Bunlara karşı uyanık olmalıyız''

''Bunlara karşı uyanık olmalıyız''
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Paris'te öldürülen 3 kadının cesetlerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, "Cenaze olayının daha büyük bir provokasyona dönüşmemesi gerekir.
Erzurumajans-Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimler gerekli önlemleri alacaklardır" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, resmi ilan tarifesinde yüzde 6,16 oranında artış yapılmasının Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandığını açıkladı.

Arınç, Paris'te öldürülen 3 kadının cesetlerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, "Cenaze olayının daha büyük bir provokasyona dönüşmemesi gerekir. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimler gerekli önlemleri alacaklardır. Olaya insani açıdan yaklaşmak gerekir" diye konuştu.

Olayla ilgili senaryolar üretmek yerine Fransız makamlarının açıklamalarının beklenmesi gerektiğini kaydeden Arınç, cenazelerin İstanbul'a ya da mu doğrudan Diyarbakır'a mı geleceğinin henüz netleşmediğine dikkat çekerek, "Bu cenaze törenini bir şova, bir propagandaya, bir çatışma ortamına dönüştürmek isteyen marjinal farklı gruplar olabilir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.