Bölge Haber Girişi : 02 Mart 2010 14:46

Bulutlar üç döneme de verdi veriştirdi!

Bulutlar üç döneme de verdi veriştirdi!
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "İlçemizde geçen 15 yıl boyunca yanlış üstüne yanlış yapılmış. Biz de hepsini takip altına aldık'dedi.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İlçemizde geçen 15 yıl boyunca yanlış üstüne yanlış yapılmış. Biz de hepsini takip altına aldık” dedi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Palandöken Belediyesi yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Bulutlar’ın yardımcılarının yanı sıra, Erzurum’daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, göreve geldikleri günden bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği habercilerin sorularını yanıtladı.
Bulutlar, belediyenin önceki yönetimlerini eleştirerek, geride kalan 15 yıl boyunca yanlış üstüne yanlış yapıldığını
ileri sürdü. Özellikle apartmanlar arasındaki boşlukların hoyratça elden çıkarılıp satıldığını vurgulayan Bulutlar, Harput Mahallesi’nde de, gecekondu dönüşün programı uygulayacaklarını bildirdi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, büyük bir borç yüküyle devraldıkları belediyeyi, geride kalan bir yıl içerisinde çok ciddi bir mali disiplin altına aldıklarını belirterek, “Piyasa ve alacaklı kamu kurum ve kuruluşlar bir tarafa, personelin bile 1999 yılından bu yana içerde olan alacakları vardı. Tüm personele maaşlarını zamanında vermenin yanında, ikramiyeleri de adaletli bir biçimde dağıttık. Bugüne kadar işçimize 8 ikramiye dağıttık.” diye konuştu.
Belediyenin piyasaya olan borcunun ise 4 milyon TL civarında olduğunu hatırlatan Bulutlar, bu borcun da büyük bir kısmının ödendiğini kaydetti. Bulutlar, “Önce gelirlerimize baktık, sonra mali durumumuzu gözden geçirdik. Bu işi disiplinize ederek, ödemelerimizi, gelir ve gider dengelerimizi sağladık. Borçların büyük bir kısmı böylelikle ödenmiş oldu.” diye konuştu.
APARTMAN BOŞLUKLARINI ÇOCUK PARKI VE REKREASYON ALANLARI OLARAK DÜZENLEYECEĞİZ
Konuşmasında geçmiş yönetimleri de eleştiren Başkan Bulutlar, belediyenin kurulduğu dönemden bu zamana kadar geçen süre zarfında yanlış üstüne yanlış yapıldığını vurgulayan Bulutlar, “Apartman boşlukları satılmış, bu yanlış. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Apartman boşluklarını çocuk parkı ve rekreasyon alanları olarak düzenleyeceğiz. Bu çerçevede iki çocuk parkı bile kurduk. Bunların sayıları artacak. Kesin bir dile ifade ediyorum; apartman boşluklarını kesinlikle satmayacağız.” diye konuştu.
Geçmişte yapılan bir diğer hatanın da, arsa tahsisleriyle ilgili olduğunu dile getiren Bulutlar, yıllar önce tahsis edilen birçok arsanın bedelinin bugüne kadar bile tahsil edilememiş durumda olduğunu kaydetti. İmar kanunu, yönetmelik ve mevzuatların dışında atılmış her adımı ve yapılan her işi takip altına aldıklarını anlatan Bulutlar, bu bağlamda halen yürütülen soruşturmaların bulunduğuna dikkat çekti.
HARPUT MAHALLESİ KAMULAŞTIRILIYOR
2011 Kış Oyunları’nda kullanılacak olan atlama kulelerinin hemen yanında bulunan Harput Mahallesi ile ilgili olarak yürütmeyi planladıkları çalışmaları da aktaran Bulutlar, 2010 yılında yoğunluğu bu bölgeye vereceklerini söyledi. Burada bulunan 120 meskenin, hak sahipleri mağdur edilmeden gecekondu dönüşümüne tabi tutulacağını belirten Bulutlar, bu projeyi TOKİ ortaklığıyla değil, tamamen belediyenin imkanlarıyla hayata geçireceklerini ifade etti. Bu bölgenin, ilçenin ve şehrin imajı açısından dezavantaj olduğunu vurgulayan Bulutlar, “Burada yaşayan halkımızla gerekli istişarelerde bulunduk. Kimseyi mağdur etmeden, ele ele vererek gecekondu dönüşümünü yapacağız. Projemiz çerçevesinde o bölgede 100 metrekare evi bulunan bir vatandaş, en az 30 bin TL kamulaştırma bedeli alacak. Ayrıca kendilerine enkaz bedeli de ödeyeceğiz. Yani günümüz şartlarında bizden kamulaştırma bedeli alan bir vatandaş, üzerine biraz da kendisi koyarak, kaloriferli bir daire sahibi olabilecek. Bunlar hep fedakarlıkla oluyor.” dedi.
KAPIMIZ DA, GÖNLÜMÜZ DE HALKIMIZA ARDINA KADAR AÇIK
Belediye çalışmaları yürütülürken Büyükşehir Belediyesi ile devamlı koordinasyon halinde olduklarını anlatan Bulutlar, samimi ilişkilerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydetti. Bulutlar, “Diğer belediyelerimizle ve Büyükşehir Belediyesi ile aramızda hiçbir sorunumuz yok. Yeri geliyor, Palandöken Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında bile çalışmalar yapıyoruz. Bunun amacı, elbette işbirliği ve vatandaşın ihtiyaç duyduğu belediyecilik hizmetlerin geciktirilmemesidir.” ifadelerini kullandı.
Hizmet anlayışlarını, ‘görev sürem bitsin, gideyim’ mantığının oluşturmadığını, tam tersine ilçe halkına daha çok ve daha kaliteli hizmetlerin nasıl verilebileceğine kafa yorduklarını vurgulayan Başkan Bulutlar, herkesin görüş ve önerisine açık bir yönetim sergilediklerini belirterek, “Bizim kapımız da, gönlümüz de halkımıza ardına kadar açık.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.