Siyaset Haber Girişi : 09 Eylül 2019 15:30

Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu açıklaması

Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu açıklaması
Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını değerlendirdi.
Erzurumajans-TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasına ilişkin yaptığı açıklamada "O savcıya sormak istiyorum. Niye 5 yıl beklendi? 5 yıl sonra bu davanın açılması bir zorlamadır. Geçmiş tweet'lere bakılırsa binlerce insanı bu işin altından kurtaramazsınız. Bu dava Kaftancıoğlu'nu bugünkünden 5 misli daha fazla büyütür" dedi.

Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını değerlendirdi. Canan Kaftancıoğlu’na açılan davayı yanlış bulduğunu belirten Arınç, bu davanın aradan 5 yıl geçtikten sonra açılmasının zorlama olduğunu söyledi.

İşte Arınç'ın o açıklamaları:

Niye 5 yıl geçtikten sonra bu yapılıyor? Savcılarımız hemen iddianame yoluna gitmemeli. Canan Kaftancıoğlu'nun attığı tweetlerin mesajlarının hiçbirisini paylaşmıyorum ama tweetleri ifade özgürlüğüne giriyorsa ben bunlara tahammül etmek zorundayım. 5-6 yıl sonra bu davanın açılması zorlamadır. Yurt dışında Türkiye'nin itibarına çok eksi yazılır. Dava açılmasa ve böyle bir ceza verilmese herhalde daha iyi olurdu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.