Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2011 13:31

Budak MHP adayı olmak için istifa etti!..

Budak MHP adayı olmak için  istifa etti!..
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınarak, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Fevzi Budak, MHP'den milletvekilli adayı olmak için görevinden istifa etti.

Erzurum Ajans-Geçtiğimiz günlerde Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınarak, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Fevzi Budak, milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti.

Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, bugün sabah saatlerinde Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Budak'ın, geçen hafta Ankara'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra istifa etmesi MHP'den liste bir garantisi aldığı yorumlarına neden oldu. Budak ise konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı. Erzurum'da 28 yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003 ile 2009 yılları arasında 11 kez görevinden alındı. Ankara'dan Şırnak'a, Muş'tan Kütahya'ya, Çanakkale'den İstanbul'a çeşitli görevlere atanan Budak, her defasında Erzurum Birinci İdare Mahkemesi'nin kararı ile Erzurum'a döndü.

Milli Eğitim eski Bakanı Çelik, Bakanlık görevlileri ve Erzurum eski Valisi Celalettin Güvenç hakkında açtığı tazminat davalarını kazanan Budak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde ilk kez görevden alındı. Okul onarımları ile ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül günü makamında gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürü Budak, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı. E Tipi cezaevinde 56 gün tutuklu kalan Budak, geçtiğimiz 24 Ocak 2011'de görevine başlamıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.