Erzurum Haber Girişi : 18 Ağustos 2018 13:15

Bu uyarıları dikkate alın!

Bu uyarıları dikkate alın!
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılarda bulundu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılarda bulundu.

Kurban kesimi ve kesimden sonra dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, vatandaşların mutlaka pasaportlu kurban almasını tavsiye etti. Büyük ya da küçükbaş olsun tüm küpeli hayvanların ancak bu şekilde sistemden düştüğünü belirten Ejder, “Bazı uyanıklar satış öncesinde hayvanın küpesini çıkarıyor. Haliyle hayvan sistemden düşmüyor. Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvanın pasaportu olup olmadığını, sormalı ve kulaklarını kontrol etmelidir” dedi.



MOBİL MEZBAHALARI TERCİH EDİN

Kurban kesiminin sokaklarda değil mezbahalarda, hijyenik şartlarda ve işin ehli kişiler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Ejder, yanlış kesim nedeniyle etin önemli bölümünün zayi olabileceğini dile getirdi. Yaz sıcaklarında kurban kesim işleminin bir saat içinde yapılmasını öneren Başkan Ejder, eti zayi etmemek için kesim işleminin profesyonel kişiler tarafından yapılmasını tavsiye etti. Büyükşehir Belediyesi’nin kentin çeşitli noktalarında mobil mezbahaları bulunduğunu anımsatan Ejder, vatandaşların bu noktaları kullanmasını önerdi.

KORSAN ÇEKİM YAPTIRMAYACAĞIZ

Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder ayrıca kesilen etlerin çekimi için sadece kasapların tercih edilmesini istedi. Bazı kişilerin aldıkları makinelerle korsan olarak et çekimi yaptıklarını ancak buna izin vermeyeceklerini vurgulayan Ejder, “Vatandaşlarımız çektirecekleri etleri mutlaka kasaplara götürsünler. Tarım Bakanlığının da aldığı kararla korsan et çekimi yasaklandı. Esnafımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Korsana karşı 153 Alo Zabıta’yı arayarak ihbar da bulunabilirler.  

İŞTE MOBİL MEZBAHA NOKTALARI

DADAŞKENT
Abdülhamid Han Mahallesi Akabe Sokak Bilgi Evi yanı

ŞÜKRÜPAŞA
İstasyon Mahallesi Dadaşköy Yolu Caddesi

TAŞMESCİT
Rabia Ana Mahallesi Taşmescit Cami Yanı

YAKUTİYE
Muhiddin-i Arabî Camii yanı, Araplar Düzü Caddesi Karayolu Opet Petrol arkası

HİLALKENT
Cemal Gürsel Caddesi İtfaiye önü

YENİŞEHİR
Adnan Menderes Mahallesi Suat Arslan Cami karşısı

YILDIZKENT
Millet Camii yanı, Kuğulu Park altı

KAYAKYOLU
Hamza Alkazan Camii yanı, Kayakyolu Villalar altı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    siz çok hijyeniksiniz ya o yüzden mobil mezbahaları tercih edecez gecen sene gördük nasıl kestiğinizi