Spor Haber Girişi : 03 Eylül 2018 12:15

Bu stadı kim yönetiyor?

Bu stadı kim yönetiyor?
Süper Lig’de 4’üncü hafta geride kalırken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un kendi evinde oynadığı maçlarda yaşanan sorunlar Medipol Başakşehir maçında zirve yaptı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Süper Lig’de 4’üncü hafta geride kalırken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un kendi evinde oynadığı maçlarda yaşanan sorunlar Medipol Başakşehir maçında zirve yaptı. İşte detaylar…

BB Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesinden sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Kazım Karabekir Stadyumunu kulübe kiraladı. Kulüp yönetimi üç ay süren revizyon çalışmaları için yaklaşık 5 milyon lira harcayarak, bir kaç eksikle stadyumu Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) istediği standartlara getirdi. Ancak stadyumun yönetiminde ortaya çıkan ‘çift başlılık’ nedeniyle BB Erzurumspor’un kendi evinde oynadığı hem Beşiktaş hem de Medipol Başakşehir karşılaşmaları kriz ve kaosa sahne oldu.



EMNİYET’E LİSTEYİ KİM VERİYOR?

Stadyumda ilk sorun ‘akrediteli araçların’ stat otoparkına alınmasıyla başlıyor. Güvenlik güçleri, protokol araçları hariç yöneticiler, misafir takım yöneticileri ve kulüplerin misafirlerine ayrılan alana ellerinde plakaların yazılı olduğu listeyi kontrol ederek alıyor. Ancak son iki maçta bazı kulüp yöneticilerinin bile otoparka alınmaması gerilime yol açıyor. Kulüp tarafından hazırlanan listeye kendi araçlarını aldırmak için GHSİM çalışanlarının müdahale ettiği öne sürülüyor. 

TFF TEMSİLCİSİ MUHATAP BULAMADI



BB Erzurumspor’un kendi evindeki ilk karşılaşması olan Beşiktaş maçı öncesinde stat yönetimindeki ‘çift başlılık’ TFF temsilcisini isyan ettirmişti. Maç öncesi organizasyon noktasında TFF ekibine her konuda yardımcı olması gereken stat yöneticilerinin, “Ben ondan sorumlu değilim”, “Ben bundan sorumlu değilim” diyerek ‘yetki karmaşası’ çıkardığı Beşiktaş maçında ‘merdiven boşluklarına oturmayın’ uyarısı karşılaşma başladıktan sonra yapılmış ve ayrıca stat çevresindeki yönlendirme tabelalarının eksik olması nedeniyle kulüp 20 bin lira para cezasına çarptırılmıştı.

PROTOKOLÜN VIP’TEN AYRILMASI GEREKİYOR



Stadyumdaki en önemli sorunlardan biri de protokol ve VIP tribününün ayrı ayrı yapılmamasından kaynaklanıyor. VIP bileti olan kişilerin  protokol tarafında hatta yer sorunu olması nedeniyle merdiven boşluklarına oturması yüzünden son iki maçta bir takım krizler yaşanırken, TFF Temsilci ve Gözlemcilerinin tribünün ayrılması konusunda uyarılarda bulunduğu biliniyor.

KULÜP KARTLARI KİMLERE VERİYOR?



Öte yandan saha içindeki en önemli sorunlardan biri de kulüp yönetiminin ilgisiz kişilere akreditasyon kartı vermesinden kaynaklanıyor. Maçlarda yaşanan gerilim sırasında olaylara müdahil olan akrediteli kişi ya da kişiler kulübün ceza almasına sebep oluyor. Yönetimin hangi kriterlere dayanarak kişi ya da kişilere bu kartları verdiği bilinmiyor.

TEL ÖRGÜLER KALDIRILMALI



Bu arada Türkiye genelinde tel örgünün ilk kaldırıldığı yer olan Erzurum’da son bir kaç yıldır İl Spor Güvenlik Kurulunun almış olduğu karar nedeniyle tribün çevresinin tel bariyerle kaplanması tepki topluyor. TFF standartlarına göre en çok 90 santimetre yükseklikte olması gereken tel örgüler Kazım Karabekir stadında 1,5 - 2 metreyi buluyor. Sadece güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırmak adına yapılan uygulama nedeniyle aşağından ilk üç koltukta oturanlar tel örgüler nedeniyle maçı izlemekte güçlük çekiyor. Üstelik güvenlik güçlerinin ön tarafta durması nedeniyle görüş açısı iyice daralan taraftarlar bariyerin kaldırılmasını istiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alpay özcan 01 Ocak 1970 02:00

    Efendim acilen otopark stad kapısı gerekli şu yandakı sahanın yıkılıp otopark yapılmalı

  • Cb 01 Ocak 1970 02:00

    Harika bi tespit olmuş. Umarım ilgili yere ulaşır

  • Yakup 01 Ocak 1970 02:00

    Çok şükür sıkıntıları gören biri çıkmış. Bu yazdıklarınıza bilet aldığınız yere oturamama sorununu da ilave edin. Önce giden iyi yere oturuyor sonra gidene ilk sıralar kalıyor. Ayağa kalkmak zorunda kalıyorsunuz bu yüzdende arka sıradakiler isyan ediyor.

  • Dadaş Kartal 01 Ocak 1970 02:00

    Stada giren taraftarın yaşadığı turnike ve kuyruk sorunlarından da bahsetseydin, her gidişte bir daha gelmem deyip dayanamayıp yine gelmekten bıktık ama bir gün gerçekten gitmeyeceğiz o stada maçları siz ve sizin gibi protokolden bedava maç izleyenler gelir. Taraftar bir takımın herşeyidir bunu unutmayın..

  • emoli 25 01 Ocak 1970 02:00

    valla dün maç başladı millet dışarda kımse sahıp çıkmıyor polisler milletle kavga ediyor bu nasıl iş anlamırem sonrada taraftar takıma sahıp çıkmıyor siz önce taraftara sahıp çıkın bu taraftar takımı hıç bi zaman yarı yolda bırakmaz