Bölge Haber Girişi : 26 Mayıs 2010 00:27

Bu anket Erzurum'da yapıldı!..

Bu anket Erzurum'da yapıldı!..
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin 'siyasal yönelimleri'ni ölçmek için yapılan ankete katılan 400 öğrenciye, ''Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?'' sorusu yöneltildi. Anketten yüzde 37 ile Ak Parti birinci, yüzde 30 ile MHP ikinci, yüzde 16 il

 Onur SAĞSÖZ'ün haberi-Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin ‘siyasal yönelimleri’ni ölçmek için yapılan ankete katılan 400 öğrenciye, “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusu yöneltildi. Anketten yüzde 37 ile Ak Parti birinci, yüzde 30 ile MHP ikinci, yüzde 16 ile de CHP üçüncü çıktı.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Yıldız Akpolat’ın yöneticiliğinde ‘Atatürk üniversitesi öğrencilerinin siyasal yönelimleri’ni ölçtü.  Sosyoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri Muhammed Yılmaz, Meryem Türkmen, Muhammed Önen, Emsal Yıldız. Ruken Oğuz, ve Nurdan Durucu tarafından çeşitli fakültelerde öğrenim gören 400 öğrenciyle yüz yüze yapılan anket çalışmasında erkek öğrencilerin, kız öğrencilerden daha çok siyasetle ilgilendikleri ortaya çıktı.

Ayrıca öğrencilerin ‘memleket meseleleri’ konusunda en çok ekonomiyi konuştukları, Kürt sorunu ve açılımı tartıştıkları belirlendi. Anketten çıkan en önemli sonuç olarak, cinsiyete göre aile büyükleriyle siyasi konularda münakaşa yapma arasında anlamsız bir ilişki olduğu tespit edilirken, toplumda aile fertlerinin siyasi görüşleri farklı olsa bile birbirleriyle çok rahat konuşmaları, demokratik aile yapısını, farklılıklara duyulan saygıyı baskının olmadığını gösterdi.

“BUGÜN SEÇİM OLSA...”

Atatürk Üniversitesi’nin nüfusuna göre oranlanarak, 193’ü erkek, 207’si kız öğrencinin katıldığı ankette, Sosyoloji Bölümü öğrencileri “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna da cevap aradı. Ankette çıkan sonuş şöyle: Ak Parti yüzde 37, MHP yüzde 30, CHP yüzde 16, BDP yüzde 6, Saadet Partisi yüzde 2.1 ve DSP yüzde 1.8.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.