Bu Adem'e şapka çıkartılır!

Her işte bir hayır varmış demekki. BB Erzurumspor'un bugün Bayburt ile oynadığı maçı eringenliğimden stada gidip izleyemedim ama kendi adıma söylüyorum, benim için 3 puan kadar kıymetli birini kazandım bugün. Adı Adem, soyadı Gültekin. BB Erzurumspor'un maçlarını anlatan adam! Geçmişte sevgili İrfan Gürkan Çelebi'nin sahibi olduğu Dinamik FM'de spikerlik yapan, sesini hep TRT'den Levent Özçelik'e benzettiğim adamı daha yakından tanıma imkanı buldum. İlk defa Belediyespor'un iç sahadaki bir maçını TV'den izlerken, ben sergilenen oyundan çok o maçı anlatan sese odaklanmıştım. Benim en çok ilgimi o çekiyordu. Baktım bizim Oki (Orkun Çizmeli) de öyle yapmış, o da maça gitmemiş, ben gibi TV'den seyretmiş. O da katıldı bana. Öyle güzel bir maç anlatımı vardı ki, oynanan oyundan çok maçı anlatan adamın hiç bitmemesini istedim! Hiç boş konuşmuyor ve kakara-kikiri yapmıyor. Bazen konumu gereği BB Erzurumspor'dan yana yorumları daha ağırlıklı olsa dahi, bir futbol adamı gözü ile de maça bakıyor olması, onun için artı bir şey de oluyor.

***

Bir an ulusal bir TV'de önemli bir maçı anlatan TRT spikerini dinliyorum hissini veren Adem'i maçtan sonra telefon açtım, tebrik ettim. Hep derlerdi derlerdi ama maçı biz statta izlediğimiz için o güzelliği farketmemiştim. Şimdi farkettim ve benim için de iyi oldu. Güzel bir an kazanım oldu benim için. Erzurum'da böyle profesyonellere taş çıkartan bir sesin olması, ne bileyim gururlandırdı beni. Böyle gururu bir süre önce de 'Erzurum Belediyesi tarihi' ni yazan Doç.Dr.Murat Küçükuğurlu'yu tanımakla yaşamıştım. Kendisini tebrik ederken sohbet etme imkanım da oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışıyor. Rehber öğretmeniymiş. Psikolojik danışman olarak kendini tanıtıyor. Önceden tanıdığımda da öyleydi. Telefonda bile edepli. Tane tane anlatıyor ve her cümlesinde nezaket kokuyor. Adamlığı kadar spikerliğine de şapka çıkartılacak adamdır o!

***

Sohbetimiz esnasında ona daha önce de söylediğim gibi ses olarak Levetn Özçelik'e benzettiğimi yineliyorum. ''Evet ağabey. Hep öyle diyorlar. Zaman zaman Ercan Taner'e de benzettikleri oluyor'' diyor. Kendisine, elimde olan ve bitirmekte olduğum Ümit Aktan'ın ''Spikeriz!'' kitabını bitirdikten sonra hediye etmek istediğimi söyeyerek vedalaşıyoruz. Ayrıca TV'de ki yayın esnasında kendisine yorumlarıyla eşlik eden Nazım ve Erdinç hocalarıma da en azından bu yayın esnasında sergiledikleri başarılı performansı da es geçmem mümkün değil. Bazı hotulamalara karşın güzel bir üçlü olduğunu düşünüyorum ve bu üçlünün başarılarının devamını diliyorum.

***

Maça gelince. Ben yakın çevreme hep BB Erzurumspor'un aslında 'ballı' bir takım olduğunu söyleyip duruyordum! Bugün bazıları bana hak verdi. Gerçekten böylesi bir maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrılmak, ballılıktan bir şey değil. Bayburt Özel İdare takımı oynadığı futbolla gösterdi ki, bu grupta öyle lider çıkmak kolay değil. İnanılmaz bir özgüvenle oynadı ve sanki zaman zaman evinde gibiydi. Erzurum takımı, Nazım ve Erdinç hocaların da dediği gibi çoğu bölümlerde eksik oynadı gibi. Son dakkikada gelen sürpriz golü saymazsak Taşkın hocanın bugünden tezi yok daha çok takımın iyi futbol oynamasına konsantre olmalı diye düşünüyorum. Görüldüğü gibi, sofrada yemeğin ortağı çok! Yarın öbür gün ilk 5 bile zor olabilir! Her şeye rağmen alınan galibiyet ile liderle aradaki puan farkının açılmaması, BB Erzurumspor için 3 puan kadar büyük bir kazanımdı.

--

NOT 1: Kısa adı EYOF olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, olimpiyat kenti Erzurum'da yapılacak. Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'ye giden Erzurum heyeti, yapılan oylama sonucu EYOF 2019'un Erzurum'da gerçekleştirilmesini esas alan ev sahipliği belgesini aldı. Bizleri heyecanlandıran bu başarıda Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu hocamız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürler..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.