Bölge Haber Girişi : 27 Nisan 2011 13:27

Boşanan ebeveynlere vergi indirimi!..

Boşanan ebeveynlere vergi indirimi!..
Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen'Tek ebeveynli aileler'araştırmasıyla boşanan ya da eşini kaybeden ebeveynlere, vergi indirimi uygulamasının başlatılabileceği bildirildi.

Erzurum Ajans-Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Tek ebeveynli aileler’ araştırmasıyla boşanan ya da eşini kaybeden ebeveynlere, vergi indirimi uygulamasının başlatılabileceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl başlatılan ve içerisinde Erzurum'un da olduğu 7 ilde 473 tek ebeveynli aile bireylerinden veri toplanarak oluşturulan ‘Tek ebeveynli aileler’ araştırması tamamlandı.

Araştırma sonuçlarına göre, boşanma süreçlerinde mahkemelerin çocukları genellikle annelerine vermesi nedeniyle boşanan çiftler arasında velayetle ilgili sıkıntı yaşanmadığı ancak genellikle kadınların boşandıktan sonra mal rejimi ve nafaka konularında sorun yaşadığını ortaya koydu.

Tek ebeveynli aile olduktan sonra ekonomik sıkıntıların daha çok görüldüğü, en çok da annelerin bu sıkıntıyı yaşadığının tespit edildiği araştırmada, bunun nedenleri olarak kadınların iş gücüne katılımlarının hala sınırlı olması, çocuk bakımı için ücretsiz kreş gibi imkanların bulunmaması ve kadınların daha önce vasıflı bir işte çalışmamış olmasının bunda etkili olduğu belirlendi.

Tek ebeveynli aile bireylerinin hayatlarını daha da kolaylaştıracak bir takım önerilerin de yer aldığı araştırmada, bu ailelere yönelik vergi indirimi ya da çocuk yardımı gibi ekonomik yükün hafiflemesine yardımcı olacak paketlerin sunulabileceği belirtildi.

Araştırmda, pek çok ülkede tek ebeveynli ailelere yönelik çeşitli miktar ve koşullarda vergi indirimleri bulunduğu bilgisine yer verilerek, Türkiye'de de bakmaktan yükümlü olunan çocuk sayısı da göz önüne alınarak tek ebeveynli ailelere yönelik bir vergi indirimi uygulanması yapılabileceği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.