Siyaset Haber Girişi : 18 Eylül 2018 12:15

Borçlu belediyeler yandı!

Borçlu belediyeler yandı!
AK Parti’de belediye başkanlığı için adaylık kriterleri belirlenirken, genel merkez borçlu belediyeleri de yakın takibe aldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-AK Parti’de belediye başkanlığı için adaylık kriterleri belirlenirken, genel merkez borçlu belediyeleri de yakın takibe aldı. Belediyelerin şimdiye kadarki hizmetleri, neden ve nasıl borçlandıkları masaya yatırılacak.

Türkiye genelinde bin beşyüze yakın belediye için titiz bir süreç başlatan AK Parti Genel Merkezinde, borçlu belediyeler için ayrı bir dosya açıldı. Finans noktasında sorun yaşamayan belediyelerin geçen süre içinde neler yaptığını, kaynakları nasıl harcandığını, yatırım programlarını ve neden borçlanıldığını mercek altına alan genel merkezin, bu konuyu adaylık sürecinde ‘önemli kriter’ olarak ele alacağı öğrenildi.

ERZURUM’DA DURUM NE?

Önümüzdeki haftalarda belediye başkan adaylarıyla ilgili temayüller yapması beklenen AK Parti Genel Merkezi, “kale” olarak gördüğü şehirlerden biri olan Erzurum’u da mercek altına aldı. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak kamuoyunda ciddi bir borcu olduğu dedikoduları yapılırken, genel merkezin bu konuda Başkan Mehmet Sekmen’i dinleyeceği belirtildi. İlçe belediyelerini de masaya yatıracak olan genel merkez, aday belirlemede ‘borç’ konusunu önemli ölçüde dikkate alacak.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Bu arada son yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilat ve diğer görevlerde bulunan isimlerin genel merkezle irtibata geçmeden hareket etmemesini istemişti. Erdoğan, "Mahalli seçimlere hazırlanmamız, bütün oyunları bozmamız gerekiyor. Oradan güçlü çıkmamız lazım. Partinin adayı, ehliyet, liyakat sahibi, dürüst, toplumda takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle Mart 2019 seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarımızı öne çekip ona göre yürüteceğiz. Teşkilat ve diğer görevlerde bulunan arkadaşlarımızın Genel Merkez'le irtibata geçmeden hareket etmemesi gerekiyor. Kendisine adaylığı resmen tevdi edilene kadar mevcut görevini yerine getirmelidir. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu olanların yeni arkadaşımız gelene kadar görevini aksatmadan yürütmesi gerekir. AK Parti olarak seçimlerde 2014'e göre belediye sayımızı  ve oyumuzu artırmak istiyoruz” demişti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Orhan ok 01 Ocak 1970 02:00

    Orhan bulutları ve yünetimini istemiyoruz

  • Dadaş bey 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet Sekmen aday gosterilirse oy vermiyorum.