Eğitim Haber Girişi : 04 Ocak 2018 22:15

Bonab Üniversitesi ile Mevlana Protokolü

Bonab Üniversitesi ile Mevlana Protokolü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın geçtiğimiz aylarda İran'a yaptığı gezi sırasında ziyaret ettiği Bonab Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karim Abbassian, iade-i ziyaret için Atatürk Üniversitesine geldi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın geçtiğimiz aylarda İran'a yaptığı gezi sırasında ziyaret ettiği Bonab Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karim Abbassian, iade-i ziyaret için Atatürk Üniversitesine geldi.

Karim Abbassian'ı Rektörlük makamında ağırlayan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Abbassian'a teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Çomaklı'nın İran ziyareti esnasında Atatürk Üniversitesi ve Bonab Üniversitesi arasında çeşitli alanlarda imzalanan protokollere, iade-i ziyarette bir yenisi daha eklendi.

Rektör Çomaklı ve Karim Abbassian arasında imzalanan Mevlana Değişim Programı kapsamında, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yaparak üniversiteler arasında bilgi ve kültür alışverişi amaçlanıyor.

Atatürk Üniversitesinin bilim, eğitim ve teknik açıdan Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektör Abbassian, üniversite yerleşkesini incelerken bunu bir kez daha gördüğünü ve yapılan anlaşmaların ne kadar isabetli olduğuna vurgu yaptı. Atatürk Üniversitesinde layıkıyla ağırlandığını söyleyen Karim Abbassian, gerçekleştirilecek ortak çalışmaların faydalı olacağını söyledi.

Rektör Çomaklı, eğitimsel faaliyetlerin yanı sıra Türkiye ile İran arasındaki dostane ilişkilerin artması açısından da bu tarz protokollerin önemine vurgu yaparak, Atatürk Üniversitesinin şimdiye kadar dünyanın farklı ülkelerindeki uluslararası üniversitelerle 300'e yakın anlaşma imzaladığını söyledi. Yapılan protokolün Bonab Üniversitesiyle gelecekte yeni ortaklıklar hazırlanması açısından önemli olduğunu belirten Çomaklı, iki ilke üniversiteleri için de hayırlı olmasını diledi.

Ziyaretin ardından, Karim Abbassian tarafından hediye edilen İran halısını kabul eden Rektör Çomaklı, konuğuna ise Oltu taşı tesbih ve üniversite plaketi takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.