Bölge Haber Girişi : 04 Ocak 2010 12:02

Bölgede 811 köy yolu ulaşıma kapandı!..

Bölgede 811 köy yolu ulaşıma kapandı!..
Soğuk hava ve tipi Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına aldı. Bölgede toplam 811 köy yolu kardan ulaşıma kapanırken, Muş’ta fırtına yüzünden 13 okulda eğitime ara verildi, Muş’un iki ilçesiyle 65 köyüne de iki gündür elektrik verilemi
Erzurum Ajans-Geçen cumartesi gecesi başlayan kar yağışı doğuda hayatı adeta felç etti. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı’da 379, Erzurum’da 371, Mus’ta 44 ve Kars’ta 17 olmak üzere toplam 811 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için karayolları ekipleri çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Fırtına nedeniyle Muş’ta hasar gören 3 lise ve 10 ilköğretim okulunda ise eğitim- öğretime ara verildi. Bu okullarda eğitim- öğrenim gören 6 bin 139 öğrencinin durumu, yapılacak toplantıda ele alınacak. Muş’a bağlı Korkut ve Hasköy ilçe merkezleri ile bu ilçelere bağlı toplam 65 köye ise, iki günden beri enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle elektrik verilemiyor. Muş merkezde de fırtına nedeniyle özellikle sanayi semtindeki çok sayıda yerinin çatısı uçtu. Karayolundaki buzlanma nedeniyle Eleşkirt- Horasan arasında Aktaş köyü yakınlarında bir otobüs yoldan çıktı. Karayolları ekipleri, otobüs ile yolcularını kurtardı. Yetkililer, şehirlerarası yollarda sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar kalınlığı Ağrı’da 28, Erzurum ve Kars’ta 8, Ardahan’da 3 cm olarak ölçüldü. Ağrı’nın yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı bir metreye yaklaştı. Gecenin en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 3, Erzurum’da 2, Ağrı’da 1 dereceyi buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.