Bölge Haber Girişi : 27 Ekim 2016 15:15

Bölge Valileri teşvik paketini ele aldı

Bölge Valileri teşvik paketini ele aldı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hükümetin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu'da 23 ilde yatırımları artıracak olan teşvik paketi hakkında bilgi alış verişinde bulunmak üzere bölge Valilerini Erzincan'a davet etti.
Erzurumajans-Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hükümetin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu'da 23 ilde yatırımları artıracak olan teşvik paketi hakkında bilgi alış verişinde bulunmak üzere bölge Valilerini Erzincan'a davet etti.

Doğu ve Güneydoğu'da 23 ilde yatırımları artıracak teşvik paketinin açıklamasının ardından bu kapsama giren ve aynı bölgede bulunan Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt illerinin valileri Erzincan'da bir araya geldi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında Erzincan'da düzenlenen teşvikler hakkında ki istişare toplantısına; Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve bu illerin belediye başkanları ile ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; " Başbakan Binali Yıldırım'ın tavsiyesi ile 23 ilde yatırımların teşvik edilmesi programı kapsamında illerimizin kümelenmesi konusu hakkında buradayız. Belli sektörleri başak sektör olarak kabul edip, uluslararası piyasaların istediği kalite ve kalibrede üretimlerin yapılabileceği bir ortamın oluşturulması tavsiyesi ve emri üzerine toplanmış bulunuyoruz. Kalkınma Bakanlığımızın 4 ilimiz için belirlediği sektörler var. İki gün boyunca Erzincan için bir tarama konferansı tertip ettik. Erzincan için alternatif olabilecek sektörleri ortaya çıkardık" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımları çekecek, cazibe merkezi haline getirecek dev adımlar atıldığına dikkat çeken Vali Arslantaş, teşvikten faydalanacak olan ve aynı gurupta bulunan illerin aynı şekilde bölgelerinde alternatif olabilecek yatırımları öne çıkararak, planlı bir yatırım yapılabileceğine dikkat çekti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş; "Bu paketten eminim en iyi şekilde faydalanacağız. Bizim bölgemizde Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt bulunuyor. Buradaki amaç bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün, yatırım ve üretimin artırılması olacak. İşletmelerin talebi üzerine yatırımların tamamından veya bir bölümünden faydalanmak mümkün olacak.

Erzincan'ın da içinde bulunduğu bölgede öncelikli olarak desteklenecek sektörlerin başında; Medikal ve İlaç Sanayi, Mobilya, Güneş Paneli, Zücaciye, Cam ve Ambalaj, Oyuncak, Yapı Malzemeleri Üretimi, Doğal Taş İşleme, Kış Turizmi, Et ve Süt Ürünleri, Meyvecilik, Seracılık, Organik Tarım, Hayvancılık, Madencilik ( Krom Madeni, Hammaddeden Mamul hale getirmek), Tekstil Fabrikaları geliyor." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.