Bizim en büyük silahımız...

Coğrafyamızda çok enterans şeyler oluyor. Şu anda bütün Dünya bu bölgede adı koyulmamış bir savaş içinde. Belli ki bizide bir şekilde gözlerini kestirmişler. Artık bazı şeyler bu bölgede değişecek. Zaten değişti. Sıra değişmemişlerde. Peki bu savaşta bizim en büyük gücümüz ne?

Silahlarımız mı?

Korkusuzluğumuz mu?

İmanımız mı?

Evet bunlar da bir güç. Ama bence bizim en büyük gücümüz BİZİZ. BİZ! BİZ!

Evet çünkü Anadolu'da yaşan halk hala biz olmayı bir şekilde başarabiliyor. Dışardan bakınca Alevilerle Sünniler arasında Kürt Türk arasında siyasetten gelen bir kutuplaşma olsa dahi. Bunun sokakta karşılığı yok. Sabah dolmuşta, işte, maçta, konserde, düğünde sünnette cenazede hala BİZİZ.

Komşuyuz,

Aynı takımı tutuyoruz,

Aynı diziyi izliyor.

Aynı türküyü söylüyoruz. Kız almışız ,kız vermişiz. Akraba olmuşuz. Kirve olmuşuz. İş ortağıyız.

Aynı düğünde halay çekmişiz. Aynı kahbelerin bombalarıyla ölmüşüz.Aynı depremde toprak altında kalmışız. ACIYI biliriz biz.

Nasıl ki mutluluğun tablosunu yazmışız biz. Acının da fotoğraflarında baş roldeyiz. Acının ağıdını, uzun havasını, denkbeşini, hoyratını biliriz.

Acıyı bilen merhametli olur. Merhamet abidesi olmuşuz biz.

Acıyı biliriz biz ekmeğe katık yapıp yemişiz.

Biz hala BİZİZ.

İşte bizim en büyük silahımız. İşte bu silahı elimizden alırlarsa. O zaman biteriz.

Şimdi yeni bir sınava giriyoruz. Hepimizin de birer ikşer sosyal medyamız var. Hangi siyasi partiye oy verecekseniz verin. Diğerini aşağılamayın. Küfür etmeyin . Trollere uyup gerçek olup olmadığını bilmediğiniz yazıları ve haberleri paylaşmayın.

Bİzi biz yapan değerleri lütfen incitmeyin.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.