Ekonomi Haber Girişi : 23 Şubat 2018 16:15

Bittiğinde Türkiye'de 81. olacak

Bittiğinde Türkiye'de 81. olacak
İspir’den gelip Reşadiye’ye kadar uzanan elektrik iletim hattının orta noktasında bulunan ve Türkiye’de 81. olduğu ifade edilen Köse trafo merkezinde inşaat çalışmaları devam ediyor.
Erzurumajans-İspir’den gelip Reşadiye’ye kadar uzanan elektrik iletim hattının orta noktasında bulunan ve Türkiye’de 81.olduğu ifade edilen Köse trafo merkezinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Gümüşhane’nin Köse ilçe merkezine bağlı Yazigen mevkiinde 350 dönüm alan üzerinde ihalesi Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından 2017 yılında gerçekleştiren 380-154 kv Köse Trafo Merkezi işinin 2019 yılı Ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.

İnşaat çalışmalarını Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte denetleyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, sadece bu tesisin 61 milyon liraya mal olacağını söyledi.

İnşaat firması yetkililerinden son durumla ilgili bilgi alan Vali Memiş, İspir’den gelecek olan 380 kV’lık enerji iletim hattının buradan sonra yine 380 kV’lık iletim hattıyla Reşadiye’ye kadar gideceğini söyledi.

Türkiye’de bu şekilde yapılan trafo merkezlerinin 81.sinin Köse’ye yapıldığını dile getiren Vali Memiş, “Bu bölgedeki bütün elektrik dağıtımının merkezi Köse’de olacak. Bölgemizde elektrik ve sanayi elektriği sıkıntısı olmayacak ayrıca ilçenin istihdamına da katkı sağlayacak. Bu hat Reşadiye’ye kadar gidip oradan sahile dönecek. Erzurum İspir’den gelip bu bölgenin tamamına katkı sağlayacak. Bu tesis belediye başkanımızın girişimleri ve Milletvekillerimizin destekleriyle buraya yapıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.